avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, La serviciu mi-au pus în vedere sa îmi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, La serviciu mi-au pus în vedere sa îmi caut de ...

Bună ziua,
La serviciu mi-au pus în vedere sa îmi caut de lucru pe motiv ca am ținut legătura cu un fost coleg. Menționez ca nu a zis nimeni ca este interzis acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 28 Februarie 2025
Nu demisionati ,ii lăsați pe ei sa forțeze, sa va desfacă CM și apoi vb cu un av..
Vi s-a cerut demisia ?
Da, mi-au spus sa stau acasă pana îmi găsesc de lucru.
Cornel Vasile a scris:

Vi s-a cerut demisia ?

Una este sa va dati demisia si alta este situatia cu statul acasa .

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiza ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau puteti sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. fiica mea a fost anuntata ca de la 1 martie trebuie ... Grace 03 Grace 03 Buna ziua.Fiica mea a fostt anuntata ca de la 1 martie trebuie sa si dea demisia deoarece se inchide firma unde lucreaza.Ce se poate face?Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Obligarea demisiei Lovelyfly Lovelyfly Ce poti face cand esti obligat sa demisionezi? (vezi toată discuția)