avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Întrucât serviciul de metrologie Suceava nu mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Întrucât serviciul de metrologie Suceava nu mai există iar ...

Întrucât serviciul de metrologie Suceava nu mai există iar așa zisa perioadă de garanție în urma verificării apometrelor a expirat, Asociația proprietarilor, prin președinte, mă obligă să le schimb cu unele cu citire radio. În virtutea nu știu cărei legi, mi s-a spus că indiferent de consum mi se vor trece lunar 7mc !!! Iar dacă le schimb cu rf atunci costul lunar al citirii va fi 3 lei. Este normal? Este legal?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:36, 28 Februarie 2025
Nu este nici normal, nici legal, apometrele individuale nu se verifica periodic conform NML 003-05, fiind repartitoare de costuri, dar, daca exista o hotarire a Adunarii generale in acest sens, de a se trece pe tot condominiul la un sistem de masura cu apometre radio, va trebui sa invalidati acest lucru in instanta, conform art. 52 din legea 196/2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare apometre liliana iordache liliana iordache cine este raspunzator pt dif mare de metri cubi de apa rece si calda din lista la asociatie? (vezi toată discuția)
Apometre DanD1967 DanD1967 Buna Ziua La ce perioada se face verificarea metrologica a apometrelor pentru apa rece si cum sunt stabilite cotele de plata a apei reci ? Multumiri ... (vezi toată discuția)
Sunt apometrele inteligente obligatorii pentru apa rece potabilă la un apartament de bloc? GeorgeBK GeorgeBK Vă salut. Înțeleg că măsura cu privire la montarea apometrelor cu citire radio în artamentele de bloc (condominiu) a fost stabilită în contextul ... (vezi toată discuția)