avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Care este valoarea fara TVA a contractelor de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Care este valoarea fara TVA a contractelor de achizitie publica, in euro, si care sunt articolele de lege(34/2006) unde este specificat acest lucru?

va rog mult sa ma lamuriti!multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tay , utilizator 14:36, 11 Februarie 2010
Daca ati putea sa reformulati intrebarea, astfel incat sa intelegem ce anume doriti sa stiti. Articolul din OUG 34/2006 care discuta despre determinarea valorii contractului de achizitie publica fara TVA ar fi:
Art. 25. - (1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a estima valoarea contractului de achiziţie publică pe baza calculării şi însumării tuturor sumelor plătibile pentru îndeplinirea contractului respectiv, fără taxa pe valoarea adăugată, luând în considerare orice forme de opţiuni şi, în măsura în care acestea pot fi anticipate la momentul estimării, orice eventuale suplimentări sau majorări ale valorii contractului.

daca aveti bani,oricat,in functie de ce anume doriti sa achizitionati.
O autoritate contractanta are dreptul de a achizitiona prin cerere de oferta, conform art. 124 din OUG nr. 34/2006, numai în cazul în care valoarea estimata, fără TVA, a contractului de achizitie publica este egala sau mai mica decat echivalentul în lei al urmatoarelor praguri:
a) pentru contractul de furnizare: 100.000 euro;
b) pentru contractul de servicii: 100.000 euro;
c) pentru contractul de lucrari: 750.000 euro.
Tot ce depaseste aceste praguri, se achizitioneaza prin organizarea unei licitatii publice.
Pana la limita valoarii de 15.000 euro, autoritatea contractanta conform art. 19 din OUG 34/2006 are dreptul de a achizitiona direct produse, servicii sau lucrari.
Sper să vă fie de folos informaţiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea procedurii de achizitii publice alada alada Se poate opta pentru alegerea procedurii cerere de oferta desi dupa valoarea estimata se incadreaza la achizitie directa? (vezi toată discuția)
Achizitie directa de la o firma neplatitoare de tva cameliapstl cameliapstl buna ziua am si eu o mare nelamurire exista un contract de servicii intre o institutie publica si o firma neplatitoare de TVA; valoarea contractului a ... (vezi toată discuția)
Cumparare directa sau licitatie? bryan bryan Buna ziua! Am o nelamurire la urmatoarea problema.urmaeza sa achizitionam un soft pentru Prelucrare date de management,. Sa stabilit valoarea pana in15.000 ... (vezi toată discuția)