avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere din Ccc daca tatal nu doreste sa isi ia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere din Ccc daca tatal nu doreste sa isi ia cele 2 luni

In cazul in care tatal nu doreste sa isi ia cele 2 luni, mama poate ramane acasa in acele 2 luni in continuare cu contractul.suspendat (evident fara plata indemnizatiei) sau e obligata sa ia concediu fara plata de la angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 7 Martie 2025
Se depune cerere de concediu fara plata la angajator si apoi anuntati AJPIS.

Potrivit legii, persoana care a solicitat inițial concediul și indemnizația pentru creșterea copilului poate opta pentru concediu fără plată sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată potrivit art. 11 alin. (2) din ordonanța de urgență, cererea pentru acordarea acestuia se depune și se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 și 22 din ordonanța de urgență nr.111/2010.
Acest concediu fara plata cum se inregistreaza in revisal, care este articolul, astfel incat sa se aplice intr-adevar art 21 si 22?
Daca contractul este suspendat pana la data in care fetita face 2 ani , de ce nu poate ramane asa suspendat , fara acel concediu fara plata? Cei de la ajpis spun ca ei nu au nevoie sa fie anuntati, ei oricum sisteaza plata indemnizatiei la 1 an si 10 luni.
Se reactiveaza contractul la 1 an si 10 luni, si se suspenda iar pentru 2 luni cf carui articol din codul muncii?

Cornel Vasile a scris:

Se depune cerere de concediu fara plata la angajator si apoi anuntati AJPIS.

Potrivit legii, persoana care a solicitat inițial concediul și indemnizația pentru creșterea copilului poate opta pentru concediu fără plată sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată potrivit art. 11 alin. (2) din ordonanța de urgență, cererea pentru acordarea acestuia se depune și se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 și 22 din ordonanța de urgență nr.111/2010.

Se poate merge pe art.51 lit.a C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca tatal nu vrea sa-si ia luna de concedii pentru cresterea ... Elena Crina Elena Crina Daca tatal nu vrea sa-si ia luna de concedii pentru cresterea copilului cum poate continua mama concediul de crestere a copilului si pentru aceasta ultima ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala Anamaria91@ Anamaria91@ Sunt în concediu de creștere copil. Copilul împlinește 2 ani pe 21.07.2025. Ar trebui sa ma intorc la munca când copilul face 1 an și 10 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Mir. Mir. Buna ziua!Am și eu o nelămurire ,sunt în concediu creștere copil,ultima luna nu o i-a tatăl,eu am vrut sa optez pentru ultima luna până face copilul ... (vezi toată discuția)