Am mostenit un teren agricol (arator), nu a fost lucrat de multa vreme si portiuni din el s-au impadurit. Ce trebuie sa fac ca sa-l curat/defrisez fara sa intru in puscarie?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti acte pe acel teren? Aveti certificat de mostenitor si intabulare? Figureaza terenul in certificatul de mostenitor?
Spuneti ca „portiuni din el s-au impadurit.”, adica in mod natural s-au impadurit sau cineva a plantat acolo?
Ce specii de arbori exista pe acel teren? Unde este terenul si daca exista ocol silvic in zona?
Ce ar trebui sa faceti? O documentare sa vedeti care este regimul juridic al acelui teren si daca va mai apartine.
Terenul imi apartine sunt proprietar este intabulat ca teren agricol. Portiunile s-au impadurit natural cu salcie, plop, arini, Este ocol silvic in zona.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este destul de complicat de studiat problema dvs de la distanta, deoarece sunt mai multe legi incidente in aceasta speta,
Trebuie vazut daca arborii de pe terenul dvs se incadreaza in vegetatia forestiera din afara fondului forestier, sau ce fel de regim au acei arbori, ce varsta au acei arbori si ce dimensiuni, si pe ce suprafata s-au desfasurat, dar si alte detalii, samd
Ar fi interesant de stiut si daca sunt si alti proprietari in situatia dvs, sau daca doar la dvs. pe teren au aparut.
Nu in ultimul rand, puteti sa adresati o intrebare la ocolul silvic, dar dupa ce faceti dvs o prospectiune pe cele de mai sus.
(nu ma hazardez sa va dau si alte sfaturi, intrucat trebuie studiata legislatia specifica, si eu nu am disponibilitate acum)