BUna ziua ,
Ma numesc, Lesnic Mariana ,sunt nascuta la data de 16.01.1964, lucrez la o societate pe actiuni , iar la data de 07.02.2025 mi s-a emis decizia de pensionare pentru limita de varsta.
Pentru a iesi la pensie am indeplinit cumulativ , stadiul de cotizare de 41 de ani si varsta scriptica (si nu faptica de 62 ani si 8 luni cand ieseam de drept) prin compensarea celor 6 ani lucrati in plus de la 35 stadiu complet la 41 de ani lucrati efectiv. Din acest motiv conform art 56(1) litc si 56 (3) am cerut mentinerea pe post pana la varsta de 65 ani.
Va rog sa-mi raspundeti daca am procedat bine, luand in vedere ca femeia salariata poate lucra in cumul cu pensiala limita de varsta pana la varsta de 65 de ani pe acelasi contract de munca?
Poate lucra , nu inseamna obligatoriu si mai trebuie si aprobarea angajatorului.
La data comunicarii deciziei pentru pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, c.i.m. inceteaza de drept..continuare se face in baza altui c.i.m.
Angajat pensionar
CROSETEL
Am si eu o problema.
Am un angajat care a implinit varsta de 63 ani in luna noiembrie 2016.Cu 2 zile in urma dintr-o discutie am aflat ca are decizie de ... (vezi toată discuția)