avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie durata cercetarilor penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie durata cercetarilor penale

Buna ziua. Am facut o contestatie privind durata cercetarilor penale, inregistrata in decembrie 2024. As dori sa stiu daca, la acest fel de plangeri se acorda raspuns si daca exista termene stabilite pentru a mi se comunica solutionarea contestatiei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ra'luca , utilizator 00:14, 6 Aprilie 2025
Competența de soluționare a contestației aparține în cauzele penale aflate în cursul urmăririi penale, judecătorului de drepturi și libertăți de la instanța căreia i-ar reveni competența să judece cauza în primă instanță. Unde ati depus?
Va multumesc pentru raspuns. Ops! Am adresat o procurorului sef al Parchetului, ca si plangerea penala tergiversata. Conform art. 289, ncpp, plangerea de tergiversare ar fi trbuit redirectionata , implicit, organului competent, de catre Procurorul sef?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala nesolutionata- procedura ? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara, Doresc sa va impartasesc situatia prin care trec, in vederea unei solutii favorabile. Iata speta: Anul trecut, prin luna iulie, am depus o ... (vezi toată discuția)
Termen stadiu de cercetare penala Narcisa_ Narcisa_ 1) De la data depunerii unei plangeri penale, organul de cercetare penala are un termen anumit pentru solutionare a cercetarii penale? In cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Tergiversarea unui dosar la parchet tzepeche tzepeche Buna seara! In martie 2016 am facut o plangere penala la Parchet, in mai 2016 am fost chemat la politie pentru declaratie iar de atunci si pana acum nu am ... (vezi toată discuția)