avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Am o situatie dificila cu o firma cu care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Am o situatie dificila cu o firma cu care colaborez ...

Buna ziua,

Am o situatie dificila cu o firma cu care colaborez de ceva timp. Eu i-am facut o factura pe un serviciu in Octombrie, iar acum suntem in Martie si inca nu au achitat. Nimeni nu raspunde la telefon sau la email. Ce pot face pentru a imi recupera banii de la ei? Macar cat sa platesc darile la stat pentru acea factura.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 09:55, 5 Martie 2025
Buna ziua

Daca nu va intelegeti amiabil, si se pare ca asta e situatia, doar prin judecata.

Aveti doua variante:
- daca valoarea cererii, fără a se lua în considerare dobânzile, cheltuielile de judecată şi alte venituri accesorii, nu depăşeşte suma de 10.000 lei la data sesizării instanţei puteti formula o cerere de valoare redusa. Avantajul e ca procedura e simplificata si se desfasoara in întregul ei în camera de consiliu.
- daca valoarea cererii e mai mare de 10.000 lei sau preferati sa mergeti pe procedura de drept comun atunci singura varianta e procedura de drept comun

Odata ce obtineti un titlu executoriu veti putea cere executarea silita a debitorului daca acesta va refuza in continuare plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care este diferenta intre cererea in pretentii si ... Adevar1 Adevar1 Buna ziua, care este diferenta intre cererea in pretentii si cererile cu valori redusa. As dori o procedura in care sa fiu sigura ca nu exista riscuri sa ... (vezi toată discuția)
Litigii cu profesionistii adriana dj adriana dj am aflat ca am fost data in judecata de cei de la salubritate inca n-am primit nimic acasa dar nu stiu de ce am contract la ei de 10 ani mi-am platit datoria ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta leona777 leona777 buna ziua, sunt administrator la o firma, si as vrea sa stiu o chestier: daca am de recuperat niste bani de la o societate si vreau sa o chem in judecata pe ... (vezi toată discuția)