Am o situatie dificila cu o firma cu care colaborez de ceva timp. Eu i-am facut o factura pe un serviciu in Octombrie, iar acum suntem in Martie si inca nu au achitat. Nimeni nu raspunde la telefon sau la email. Ce pot face pentru a imi recupera banii de la ei? Macar cat sa platesc darile la stat pentru acea factura.
Daca nu va intelegeti amiabil, si se pare ca asta e situatia, doar prin judecata.
Aveti doua variante:
- daca valoarea cererii, fără a se lua în considerare dobânzile, cheltuielile de judecată şi alte venituri accesorii, nu depăşeşte suma de 10.000 lei la data sesizării instanţei puteti formula o cerere de valoare redusa. Avantajul e ca procedura e simplificata si se desfasoara in întregul ei în camera de consiliu.
- daca valoarea cererii e mai mare de 10.000 lei sau preferati sa mergeti pe procedura de drept comun atunci singura varianta e procedura de drept comun
Odata ce obtineti un titlu executoriu veti putea cere executarea silita a debitorului daca acesta va refuza in continuare plata.
Recuperare creanta
leona777
buna ziua, sunt administrator la o firma, si as vrea sa stiu o chestier: daca am de recuperat niste bani de la o societate si vreau sa o chem in judecata pe ... (vezi toată discuția)