avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividendele se prescriu ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividendele se prescriu ?

SC are dividende aferente 2004, aprobate de AGA , inregistrate in contabilitate cu impozit pe dividende virat poate REFUZA sa le plateasca actionarilor pe motiv ca ele s-au prescris?

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:34, 11 Februarie 2010
Nu.. banii aia sunt ca si dobanzile de la banca, cresc, se inmultesc, nu se prescriu
Art. 67 legea 31/1990
(2)Dividendele se distribuie asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, dacă prin actul constitutiv nu se prevede altfel. Acestea se plătesc în termenul stabilit de adunarea generală a asociaţilor sau, după caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai târziu de 6 luni de la data aprobării situaţiei financiare anuale aferente exerciţiului financiar încheiat. În caz contrar, societatea comercială va plăti daune-interese pentru perioada de întârziere, la nivelul dobânzii legale, dacă prin actul constitutiv sau prin hotărârea adunării generale a acţionarilor care a aprobat situaţia financiară aferentă exerciţiului financiar încheiat nu s-a stabilit o dobândă mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata a dividendelor robertsega32 robertsega32 In ce termen trebuie platite dividendele la o societate care estre tranzactionata pe Rasdaq? Multumesc (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende firma statului animis animis BUna ziua, va rog daca ma ajutati cu urmatoarea problema: - o societate care are ca si asociat unic consiliul local. in anul 2014 are profit. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)