avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am o problema pe care vreau sa o expun. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am o problema pe care vreau sa o expun. Desi foarte ...

Buna seara,
Am o problema pe care vreau sa o expun.
Desi foarte ciudat dupa aprox 130 de ani un vecin al socrului meu a "constatat" ca i-a fost luata o parte din gradina. Dupa verificari conform CF-ului asa este ar trebui sa aiba 500 stanjeni patrati aprox.1800 mp si socrul meu aceeasi suprafata. Cautand mai adanc am gasit la OCPI o harta cadastrala(de la 1849) si un registru cadastral din (1909-1910) care spun alt lucru si anume vecinul care se plange figureaza cu 313 stanjeni iar socrul meu cu 685 de stanjeni. Verificat pozitia in teren si harta cadastrala este 1 la 1. Intrebarea este ce se poate face in acest caz.?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2025
Rosenberg, utilizator

Alte discuții în legătură

Stanjen si iugar energy_for_life energy_for_life buna ziua,care este valoarea unui stanjen si a unui iugar in ardeal?va intreb pentru caci in actele pe care le detin,nici o valoare nu bate cu marimea reala a ... (vezi toată discuția)
Intabulare? e posibil asa? julius jr julius jr parintii unui prieten au construit o casa in anii 1970. Casa e trecuta in reg agricol al comunei respective,prietenul meu a scos copie dupa reg. agr.,istoric ... (vezi toată discuția)
Casa vecinului pe terenul meu. mirica77 mirica77 Cand am vrut sa vand casa mea, m-am lovit de foarte multe probleme: -casa si gardul vecinului este pe terenul meu. -la cadastrul erau acte ... (vezi toată discuția)