avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună ziua, In anul 2005 am cumpărat două parcele de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună ziua, In anul 2005 am cumpărat două parcele de teren ...

Bună ziua,
In anul 2005 am cumpărat două parcele de teren de la același vânzător. La momentul achiziționării terenul era stabilit ca și fâneață intravilan, dar în baza unei adeverințe emise de către primărie reiese ca acele două parcele de teren sunt situate în intravilanul municipiului conform planului urbanistic general.
În baza acelei adeverințe în momentul încheierii contractului de vanzare/cumpărare reiese ca imobilele obiectul prezentului contract au fost trecute în intravilan în baza adeverinței respective.
În urmă cu trei zile am avut marea surpriză ca în momentul în care eram în pragul de a vinde acele două parcele de teren, să constat că de fapt ele nu sunt încadrate în întregime teren intravilan, ci doar parțial.
Adică: din parcela de 1062 mp este încadrată intravilan doar 52 mp, iar din cealaltă de 5700 mp este încadrată doar 1535 mp teren intravilan, restul sunt teren extravilan.
In urma discuției cu cei de la urbanism reiese ca acea adeverință nu mai are nici o valoare. Deși în contract este stipulat ca cele două parcele sunt teren intravilan în întregime.
Întrebarea mea este următoarea si vă rog tare mult dacă binevoiți să mă ajutați cu un răspuns.
Cum aș putea face ca ca acea adeverință să fie luată în considerare de către cei de la urbanism ca diferența rămasă de teren extravilan să poată fi încadrată în teren intravilan ?

Vă mulțumesc !
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2025
Rfxi, utilizator

Alte discuții în legătură

Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan pricopdanuta pricopdanuta Avem un teren extravilan in categoria fanat, situat intr-un sat,Salistea Veche, judet Cluj, de 1000 mp, parcelat si cu drum de servitute, fiind mai multi ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)