avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se intampla cand un procuror solicita judecatoriei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se intampla cand un procuror solicita judecatoriei un dosar ...

ce se intampla cand un procuror solicita judecatoriei un dosar civil , spre studiere ? .... pe motiv de fals in inscrisuri si uz de fals
acel dosar v-a fi blocat pana la finalizarea ceretarii penale ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 7 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu avem de unde sa stim cat va dura studierea dosarului de catre parchet si nici daca judecatoria/ instanta la care se afla dosarul civil, va mentiona un termen pentru inapoierea dosarului cerut de parchet spre studiere.
Penalul ține în loc Civilul - principiu de drept , potrivit căruia judecarea unei acţiuni în faţa instanţei civile se suspendă, dacă există un proces penal pendinte cu privire la aceeaşi faptă, pînă la rezolvarea definitivă a acţiunii penale (art. 19, alin. 2, C.p.p.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ar trebui sa introduc o actiune civila pt malpraxis ... Alina Avila Alina Avila Buna ziua Ar trebui sa introduc o actiune civila pt malpraxis medical ,in conditiile in care cercetarile penale sunt in rem de aproape 3 ani si imediat ar ... (vezi toată discuția)
Parchetul n-ar trebui sa sustina partea vatamata? moraru alexandru moraru alexandru am facut plangere penala deoarece o persoana i-si scosese certificat de mostenitor in care erau trecute niste suprafete dintr-un titlu lovit de nulitate ... (vezi toată discuția)
Art. 341 alin.6 lit. b cod proc. pen. crimxm crimxm Buna ziua, Am calitatea de petent intr-o cauza penala, finalizata cu \"clasare\" de catre Parchetul d.p.l.Jud sect.... Am depus Plangere in temeiul art 340 ... (vezi toată discuția)