avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!Am distrus un blocator de parcare zilele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!Am distrus un blocator de parcare zilele trecute, iar ...

Buna ziua!Am distrus un blocator de parcare zilele trecute, iar proprietarul era fix la geam.Parcarea respectiva este in proprietatea sector 4 si blocatorul a fost montat tot de ei, dar cel care plateste anual pentru loc se ocupa de el.Am discutat, m am oferit sa i instalez eu unul nou, nu a dorit, a spus ca o sa sune la firma din contract si va cere deviz. Eu i am oferit 500 de ron deoarece acesta este pretul mediu al unui blocator cu tot cu montaj, acesta mi a spus ca va reveni cu devizul si daca e mai mult sau mai putin ma va contacta.Astazi vine devizul 1330 de lei, un pret de 3 ori mai mare decat media din piata..Eu nu doresc sa mai platesc alti bani..Acesta ma poate trimite in instanta pentru plata blocatorului, se poate face dosar penal pentru distrugere??Mi se pare inadmisibil sa fie de 3 ori mai mult un simplu blocator..
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 23:03, 19 Martie 2025

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Trebuia declarat in 24 de ore intai. E accident, nu distrugere, nu vad intentia.

Au trecut cele 24 de ore.Ma refer daca merge la sectia de politie si declara ca i am distrus blocatorul si am fugit, oricum am proba audio cand i am dat 500 de ron..Speram sa fie ok…
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum sa accepte 500 ron cand el o sa plateasca 1300 ron.In sect 4 nu ai voie sa montezi blocatoarele tale.Primaria are contract cu o firma care monteaza blocatoare omologate,din cate stiu eu un singur fel de blocator.Stiu,e un sistem mafiot dar asta e.In locul tau declaram accidentul si lasam asiguratorul sa plateasca.Sau poate nu ai RCA.
acest răspuns util
In contractul pentru inchirierea locului de parcare scrie ca nu ai voie sa instalezi nici un fel de blocator, cu exceptia celor montate de primaria sectorului 4 prin firmele agreate. Primaria/firma agreata vinde blocatorul cu 1300 lei si il monteaza tot ei. Si cand zic vinde nu e o figura de stil, blocatorul nu se poate inchiria. Nu poate fi inlocuit decat cu altul vandut tot de de firma respectiva agreata de primarie, la acelasi pret. Nimeni nu va accepta 500 de lei ca asta e pretul mediu pe net. Noi suntem obligati sa platim 1300.
Buna ziua , pretul oferit este mai mic decat pretul de inlocuire valabil la aceasta data .Pentru a evita neplacerei avand si dovezi de ambele parti va recomand sa-i achitati pretul facturat de societatea care a castigat licitatia de montaj blocatoare in sectorul 4 . Pentru simplificare atasaz un text explicit . ""Costul modelului de blocator aflat în acest moment în stoc este de 1.248,31 lei (compus din prețul de achiziție, montare și punere în funcțiune și costul operațional, cu TVA inclus). Prețul va fi plătibil în 2 tranșe: prima transă în valoare de 400 de lei se va plăti la validarea cererii (precomandă), iar diferența până la suma totală de 1.248,31 lei va fi achitată odată cu montarea aparatului."" Varianta simpla , sunteti bun de plata pentru distrugere sau varianta complicata dosar pentru distrugere plus alte consecinte ce decurg din aceasta .
acest răspuns util
Că sa fie aplicabilă polița RCA, trebuia să vă fi prezentat la poltie în termenul legal Dar acest termen e depășit. Dar întrebarea este dacă ați avariat cu mașina sau chiar vorbim de distrugere cu consecinte,....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! de curând am fost anunțați de către administrator ... craiova3 craiova3 Buna ziua! De curând am fost anunțați de către administrator ca trebuie sa ne montam, obligatoriu până la finalul anului acele repartitoare pe ... (vezi toată discuția)
Ce anume acopera garantia acordata pentru montajul unei usi? firsd firsd Buna ziua Societatea X vinde cumparatorului Y o usa metalica pe care i-o si monteaza. Pentru montaj ofera garantie de 2 ani. Dupa aproximativ 8 luni, ... (vezi toată discuția)
Autoturism dauna totala heathcliff heathcliff Buna seara, In data de 05.03.2016 am fost implicat intr-un accident rutier din care, printre altele, a rezultat dauna totala a autoturismului pe care il ... (vezi toată discuția)