avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ce anume acopera garantia acordata pentru montajul ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ce anume acopera garantia acordata pentru montajul unei usi?

Buna ziua

Societatea X vinde cumparatorului Y o usa metalica pe care i-o si monteaza. Pentru montaj ofera garantie de 2 ani. Dupa aproximativ 8 luni, cumparatorul semnaleaza probleme, echipa de montaj se deplaseaza la cumparator si constata ca problemele sunt generate de montajul defectuos initial, in consecinta solutia oferita este scoaterea si montarea usii din nou.

Intrebarea mea este: ce cheltuieli suporta firma vanzatoare si totodata montatoare si ce cheltuieli suporta cumparatorul? Mai exact firma montatoare este obligata sa se ocupe sau sa despagubeasca cumparatorul si pentru reparatiile peretelui afectat de scoaterea usii vechi - montarea noii usi (zidarie, vopsit)?

Nu stiu in ce legi sa ma uit. Am citit legea 449/2003, insa e despre garantia produselor si nu am reusit sa ma lamuresc.

Multumesc :)
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
firsd, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 12:38, 6 August 2011
Nimeni? O parere, o sugestie macar unde sa caut informatii. Apreciez orice idee:help:
Garanţia produsului este asociată cu montajul. Dacă nu este aceeaşi firmă de la care aţi cumpărat înseamnă că este o firmă agreată.Dacă aţi făcut cu altă firmă trebuia să aveţi certificat de garanţie.Acest act,certificatul de garanţie, se dă şi la produs şi la serviciu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
Florin Lucian Manolescu, Consultant managementul calitatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o întrebare va rog: mi-am montat cu o firma niste ... Adina Maria Pop Adina Maria Pop Bună ziua! Am o întrebare va rog: Mi-am montat cu o firma niste rolete exterioare de aluminium. Cand a fost prima ploaie mai puternica a început sa mi se ... (vezi toată discuția)
Montare camere interior supraveghere in institutie de invatamant stefi-deea stefi-deea Buna ziua.Intr-o institutie de invatamant se pot monta camere de supraveghere( holuri, clase, cancelarie) cu personalul unitatii?Acestea trebuiesc montate de ... (vezi toată discuția)
Raspuns cjpc la o reclamatie greta2 greta2 Buna ziua, Am scris cu ceva timp in urma despre o sesizare adresata Protectiei Consumatorilor in 2011 referitor la o usa metalica exterior pe care am ... (vezi toată discuția)