avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am facut acum 6 ani un contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am facut acum 6 ani un contract de vanzare cumparare cu mama ...

Am facut acum 6 ani un contract de vanzare cumparare cu mama mea cu uzufruct viager, fara clauze de intretinere, pret cuprins in contract. Contractul e facut pe 1/2 din parte de casa a mamai cealalta e cu fratele meu cu donatie cu uzufruct. Mama licuieste in casa singura nu i s-a interzis nimic in casa, o foloseste integral, fratele meu vrea deja sa ocupe o camera si sa zideasca un zid despartitor ca sa limiteze ce vrea pt el. Eu nu sunt de acord cu acea parte a casei intrucat blocheaza intrarea principala a case, iar cealalta parte ramane in spate unde nu ai vedere la strada. El o influenteaza pe mama mea sa ma atace in instanta si sa anuleze contractul de vanzare cumparare ca sa fie anulat si mama mea sa ii dea lui acea parte. Intre mine si mama mea au fost mai multe discutii in contradictoriu pe aceasta tema. Mama are 90 de ani. Va rog sa imi spuneti daca are dreptul sa faca asta, ce motive ar putea invoca, si daca are sanse de castig. Va multumesc !

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Vorbiti cu un avocat cum v-a spus si colega, imi pare un contract destul de slab si ar fi bine sa va securizati poate, cumva, daca e posibil, situatia de fapt. Nici plata nu pare facuta...

multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra, plata nu pare facuta pentru ca atunci nu te gandesti ca mama ta se intoarce sau nu recunoaste ca a luat bani, zice ca i-am dat ca am avut de unde da, deci nu am chitanta dar am vandut bun al meu sa platesc, si am trimis banii chiar pe cel caruua i-am vandut.Ma scuzati ca abuzez de bunatatea dvs,: Imobilul despre care e vorba nu e doar proprietatea mamei, noi am facut succesiune dupa tatal mei in care mama, eu si sora , si fiica altui frate care este decedat am luat certificatele de mostenitori. Nepoata mea fiica fratelui decedat a cedat in favoarea mea, deci mama mea foloseste si ce este al meu , cum pot intra in posesia mostenirii? daca nu se poate cat traieste mama mea, pot cere despagubiri pt folosinta ei? ce pot face in acest sens, ? multumesc mult
Repet, trebuie sa vorbiti cu un avocat, trebuie actiune in instanta ca sa cereti ce va doriti.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera psiholog_elena psiholog_elena Buna ziua, as dori sa intreb un avocat pentru a-mi explica situatia in care ma aflu. Parintii mei au impreuna o casa si un teren. Tatal a murit iar prin ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)
Ce contract ar trebui sa fac ?? curryman curryman Salutare ,am si eu o problema si as fi recunascator daca cineva ma poate ajuta cu un sfat. Treaba sta in felul urmator : Tatal meu a decedat acuma cativa ... (vezi toată discuția)