Buna ziua, avem urmatoarea speta: in timpul casatoriei am achizitionat un imobil prin credit ipotecar. Intre timp am divortat, fosta sotie a plecat din locuinta de buna voie, eu am ramas si inca locuiesc in imobil pana cand acesta o sa se vinda si o sa impartim restul de bani ce mai ramane dupa stingerea imprumutului la banca. Fosta sotie care a semnat si ca codebitor pe contractul de imprumut bancar nu mai vrea sa plateasta jumatate din rata pe motiv ca eu locuiesc in imobil si beneficiez doar eu de el, desi ea mai are o gramada de lucruri si poate sa intre oricand in imobil. Eu nu pot sustine toata rata, daca eu platesc doar jumatate din ea, adica doar partea mea, penalitatile si dobanzile ce vor aparea ca rata nu este achitata de cine trebuiesc legal suportate: de amandoi sau doar de fosta sotie?
Multumesc
Evident ca de amandoi caci amandoi sunteti debitori fata de banca. Pe banca nu o intereseaza discutiile dintre dvs, o intereseaza sa isi recupereze creditul acordat si celelalte sume, conform contractului semnat si care reprezinta legea partilor.
Nu penalizarile si dobanzile sunt problema dvs, ci faptul ca banca va poate declara scadent anticipat tot creditul, in cazul in care inregistrati restante, vi l poate pretinde in totalitate (principal+dobanzi+ penalizari+comisioane) si apoi da curs ipotecii si pierdeti imobilul.
Fosta sotie ar trebui sa inteleaga ca rata nu reprezinta chirie ca sa o platiti doar dvs care locuiti in imobil, ci reprezinta un cost al dobandiirii bunului,.
Nu poti pretinde sa il imparti daca nu contribui la dobandirea lui.
Luati cat mai curand legatura cu un avocat si identificati impreuna solutiile de rezolvare a acestor aspecte caci riscati sa pierdeti casa si veti ramane si datori bancii in continuare.
Executare silita
roxxanna
Stimati domni,
Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie:
Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Executare silita
roxxanna
Stimati domni,
Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie:
Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)