Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Stimate @nicu_eden , eu sunt ultima persoana care ar putea fi suspectata de competenta in probleme de drept , nu sunt jurist . Doar v-am spus ca va inteleg frustrarea , e omeneasca , si v-am povestit cum mi-a deschis judecatoarea - din doua vorbe - ochii despre cum functioneaza justitia . Probabil si instanta a considerat ca , desi nu a acceptat in termen mostenirea , dvs. i-ati recunoscut fratelui dreptul de succesor . Nu v-ati considerat singurul mostenitor al mamei ca , daca ati fi crezut ca el nu are nici un drept , ati fi cerut evacuarea lui pentru lipsa de titlu . Si asta - sa nu negati - pentru ca stiati ca si el are drepturi . Dvs. ati luat-o ca pe o ofensa , dar cei care v-au raspuns ( mai putin eu ) au facut-o din pozitia lor de avocati , notari - oameni care chiar stiu ce vorbesc si , cu toate ca nu asa ati perceput , au incercat sa va ajute , aratand-va cam cum e posibil sa judece instanta . Poate … putin mai colorat , dar tot de ajutor au vrut sa va fie , ca altminteri v-ar fi ignorat postarea si nu se deranjau . Acum , urmeaza sa asteptati sa se deruleze procedurile , tot nu aveti ce face … De hotarat , instanta va hotari , indiferent cine v-a dat - sau nu - dreptate , aici , pe forum … PS. Sa nu va mirati daca fratele dvs. chiar a vrut sa-si lase bunurile sotiei , au fost parteneri si soti o lunga perioada , iar pe durata bolii l-a ingrijit . Si va asigur , e greu , foarte greu sa-ti vezi jumatatea cum se stinge , incet dar sigur … E cumplit …
Acceptarea moștenirii nu este numai expresă (prin declarație notariala), ci și tacită.
Sunt acte de acceptare tacită a moștenirii: orice acte de administrare, de conservare, de folosire și de dispoziție a bunurilor din masa succesorală.
Faptul ca fratele și cumnata au locuit acolo și cumnata a continuat sa locuiască în același imobil după decesul fratelui sunt acte de acceptare tacită.
Dvs ați acceptat expres moștenirea mamei? De ce ați investit intr-un imobil, care legal nu va aparținea?
Da, este posibil în anul 2025, intr-o tara din UE.