avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă intr-un testament autentic universal se arată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul ...

Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul este in deplinătatea facultăților mintale, fapt dovedit de o adeverință medicală falsă eliberată de un medic psihiatru și in urma deciziei definitive dată într-un dosar penal pentru săvârşirea de către medicul psihiatru a infracţiunii de FALS INTELECTUAL prev.si ped.de art.321 alin.1 C.pen înregistrat pe rolul unui Parchet de pe lângă o Judecătorie, deoarece a eliberat adeverința medicală fără să-l consulte psihiatric pe testator, iar instanța desființează adeverință medicală falsă și in subsidiar se anulează și testamentul autentic universal pentru că a avut la bază o adeverință medicală falsă, care atesta că testatorul are capacitatea psihică de exerciţiu conservata pentru a semna acte notariale și a fost folosită de testator la Biroul individ notarial la încheierea testamentului autentic?
Ce convenabil! Tocmai în primele 6 luni după decesul mamei fratele s-a mutat cu concubina în județul Olt :))
Nu a mișcat un pai și jumate de an nu a mai dat pe acasă. N-a venit la pomeni, la parastase.
Iar în a 7-a lună s-a întors.
Doar că mai trebuia și dovedit acest aspect, că niciun judecător nu decade pe cineva din drepturile succesorale, doar pentru ca spune așa un alt moștenitor.
Acceptarea moștenirii nu este condiționată nicăieri de existenta vreunui bun.
Pot sa accept o moștenire și ulterior sa vad dacă defunctul deținea ceva în proprietate.
Fratele dvs avea calitatea de succesibil al mamei, având dreptul la 1/2 din apartament.
Dvs tot nu vreți sa înțelegeți ca acceptarea moștenirii este indivizibila. Adică privește TOT ce avea defunctul la data morții, dar și tot ce va dobândi ulterior.
De ce nu ați cumpărat apartamentul dvs?
Chiar așa s-a întâmplat!
Sunt probe la dosar ( declarațiile celor 2 martori propuși de reclamant și 1 martor propus de pârâta ( soția supraviețuitoare) și interogatoriul pârâtei care recunoaște că din septembrie 2001 și până în luna aprilie 2002 a locuit in casa părintească din localitatea Draganesti-Olt, iar la începutul lunii octombrie 2001, a venit și fratele meu la iubita concubină în Draganesti-Olt, este interogatoriu pârâtei la dosar, luat pe data de 10 octombrie 2020.
Fratele meu nu a contribuit cu 1 leu la înmormântarea mamei noastre, că nu avea serviciu și era vai de capul lui și cu atât mai mult nu avea bani de tren să ajungă din Draganesti-Olt la Mangalia.
Nu vreți să înțelegi că, practic, fratele meu nu avea nicio sursă de venit din care să trăiască?
Spuneți că trebuie să dovedesc că nu a acceptat moștenirea după mama noastră.
Tocmai asta voi face la apelul de la Tribunalul Constanța Secția I Civilă, Completul A2, care s-a înregistrat în luna aprilie 2022 și s-a suspendat în temeiul art.413 alin.1 pct.2 din Codul de procedură civilă, până la darea unei soluții definitive în dosarul penal nr..../P/2021 înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, privind infracţiunea săvârşită de medicul psihiatru care a eliberat adeverința medicală falsă, care atestă discernământul fratele meu, fără să-l fi examinat psihiatric, nici măcar nu l-a văzut în viața ei, darămite să-l consulte și in care nu s-a dat o soluție definitivă.

Dacă aveați timp să citiți toate aceste lucruri, pe care le-am prezentat în luna martie 2025, nu mai erați așa mirată și surprinsă acum, în luna iulie 2025.
Sau, este rea voința în aprecierea faptelor din partea dumneavoastră.

La sfârșitul apelului, voi posta pe acest site decizia civilă a Tribunalului Constanta, în care se va arăta faptul că instanța de apel mă va declarat unic moștenitor al mamei mele, iar intimata pârâtă , soția supraviețuitoare, nu va primi nimic moștenire după mama mea, pe care a batjocorită și umilit-o și pe care a băgat-o in pământ din 1998 și până în 2001, când a murit.

Dacă mama ar putea ști, că acest judecător MEȘCA IONUȚ-CEZAR, ( acuma este la Judecătoria Bolintin Vale) care a dat hotărârea nr.153/ 03.02.2022 prin care i-a atribuit în proprietate și deplină posesie casa acesteia, s-ar răscruci în mormânt de durere și nedreptate.

Ați pus întrebarea "De ce nu ați cumpărat apartamentul dvs.?".

Dacă ați fi citit ce am scris anterior, ați fi observat că nu este vorba de un apartament, ci de o casă nationalizata, pe care subsemnatul am cumpărat-o in temeiul Legii nr.112/1995, plătind ratele lunare atât în timpul vieții mamei mele ( 29.07.1997- 22.09.2001) , in 29.07.1997 s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare dintre GOLD RA MANGALIA și mama mea, cât și după decesului mamei, pe data de 01.10.2001 am achitat 6 ani de rate, care trebuiau plătite până în 2007 ( perioada de rate era de 10 ani, 1997-2007).
Nu puteam să fi încheiat contractul de vânzare-cumpărare întrucât CHIRIAȘ, ERA MAMA MEA și nu eu, fiul acesteia, că s-a cumpărat imobilul mamei mele în condițiile Legii nr.112/1995.

Am tras concluzia că ori nu cunoașteți legislația privind succesiunea, ori sunteți rău intenționată și căutați să cădeti totdeauna în picioare, ca pisica.
Nu am dorit să vă mai dau replica, dar, văzând ce afirmații ați putut face, nu m-am putut abține.
Și mai spuneți că sunteți notar public.

Toate

raluk0207 a scris:

Ce convenabil! Tocmai în primele 6 luni după decesul mamei fratele s-a mutat cu concubina în județul Olt :))
Nu a mișcat un pai și jumate de an nu a mai dat pe acasă. N-a venit la pomeni, la parastase.
Iar în a 7-a lună s-a întors.
Doar că mai trebuia și dovedit acest aspect, că niciun judecător nu decade pe cineva din drepturile succesorale, doar pentru ca spune așa un alt moștenitor.
Acceptarea moștenirii nu este condiționată nicăieri de existenta vreunui bun.
Pot sa accept o moștenire și ulterior sa vad dacă defunctul deținea ceva în proprietate.
Fratele dvs avea calitatea de succesibil al mamei, având dreptul la 1/2 din apartament.
Dvs tot nu vreți sa înțelegeți ca acceptarea moștenirii este indivizibila. Adică privește TOT ce avea defunctul la data morții, dar și tot ce va dobândi ulterior.
De ce nu ați cumpărat apartamentul dvs?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succes! Dacă sunteți atât de sigur, de ce ne mai deranjati pe aici?
Și să vă mai dau o ultimă informație pentru că mi-a plăcut că mi-ati urat succes în câștigarea procesului la Tribunalul Constanța.

Văzând că soția supraviețuitoare a fratelui meu nu a realizat nimic toată viața ei, că a avut apartament, cu care a girat creditul luat de la BRD filiala Mangalia de 20 milioane lei vechi în anul 1996 și fiindu-mi milă de ea, cu toate că și-a bătut joc de mama mea, a înfometat-o, a bătut-o și a ținut-o în frig, prin avocata mea, i-am propus să rămână în casa părintească cât trăiește ea, să îi dau și 10.000 de euro, fără niciun fel de obligație din partea ei ( la expertiza imobiliara din data de 03 aprilie 2021 expertul desemnat de instanța de fond a evaluat casa părintească la 7 540 de euro, iar, instanţa de fond obligand-o să-mi dea mie sultă in cuantum de 3580 de euro , cu rugămintea să mergem la notar și să facem actele, ca după decesul acestei soții supraviețuitoare, casa părintească să rămână in proprietatea celor 2 fiice ale mele.
A vorbit avocata mea cu avocata soției supraviețuitoare despre acest lucru, înainte să fac cererea de apel către Judecătoria Mangalia, apelul se judeca la Tribunalul Constanța.
Și știți ce răspuns a dat distinsa soție supraviețuitoare, născută pe data de 06 iunie 1948?

Că este de acord cu această propunere, îmi dă casa părintească, plătită integral in data de 01 octombrie 2001 ( mama decedase pe 22 septembrie 2001) de subsemnatul, dacă îi cumpăr o casă aleasă de ea de 70.000- 80.000 EURO în Mangalia care să aibă verandă și cel puțin 500 mp de teren în jurul casei.
Bineînțeles, că la așa o lăcomie și nesimțire am fost categoric împotrivă și am refuzat " propunerea".
Deci, nu pot fi acuzat de lipsă de omenie sau de lipsa de înțelegere a situației în care a ajuns din cauza că si-a ipotecat apartamentul la bătrânețe pentru un credit riscant, care a dus la pierderea apartamentului său.

Iar, la Judecătoria Mangalia a fost o farsă de proces, nu-mi puteam imagina că în anul 2022 un judecător fost ofițer DNA, să dea o asemenea hotărâre într-un dosar de succesiune.

Vă doresc multe succese profesionale, dacă mai sunteți notar public în activitate, dacă sunteți pensionară, pensie îndelungată, și multă sănătate!

Și nu mai fiți așa încrâncenată pe cine pe care nu l-ati văzut în viata dumneavoastră ( adică pe mine, asa6cum doamna doctor psihiatru nu l-a văzut în viața ei oe fratele meu și totuși i-a eliberat adeverința medicală nr.3717/ 01.04.2019 , care a stat la baza încheierii testamentului autentificat sub nr.237/02.04.2019 la B.I.N. .... din Mangalia).

Să fiți sănătoasă și să mai dați îndrumări juridice celor care scriu pe acest forum!

raluk0207 a scris:

Succes! Dacă sunteți atât de sigur, de ce ne mai deranjati pe aici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, ... nicu_eden nicu_eden Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, fratele testatorului decedat ați făcut tot ce este omenește și juridic să nu-mi dați ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Vă deranjez cu o rugăminte. poate cineva să-mi trimită o ... nicu_eden nicu_eden Vă deranjez cu o rugăminte. Poate cineva să-mi trimită o speță cu partajul judiciar în care instanța i-a atribuit imobilul succesoral neparatajabi in ... (vezi toată discuția)