avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Loc de parcare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Loc de parcare autoturism

Bună ziua.

Vă rog să mă ajutați cu următoarea problemă.

Sunt cadru didactic. Parcarea auto a școlii este dedicată doar cadrelor didactice, iar eu locuiesc chiar lângă această parcare.

Putem parca autoturismul familiei în această parcare dacă este înmatriculat pe numele soțului? Teoretic eu aș avea voie, dar mașina este pe numele soțului. Este vreo problemă? Am nevoie de un contract de comodat?

(Tocmai am primit o notificare de la poliția locală precum că am parcat neregulamentar).

Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
gyagya, utilizator
Cel mai recent răspuns: gyagya , utilizator 06:36, 14 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti voie sa parcati in timpul orelor petrecute in scoala , adica in timpul serviciului , nu si in afara lor , nu exista nici un "teoretic" aici . Deci d-voastra practic nici nu aveti nevoie sa mergeti cu masina la serviciu , de ce ati ocupa permanent un loc de parcare proprietatea scolii cu masina familiei ? Notificarea este corecta si sigur veti primi si procesul verbal cu amenda contraventionala , aveti dreptul sa contestati in instanta sau sa platiti jumatate din amenda care nu stiu sigur daca se mai aplica pentru ca s-au shimbat niste reguli in ultima vreme .
www.avocatnet.ro/articol_671...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți un contract de comodat.

Etsy123 a scris:

Aveti voie sa parcati in timpul orelor petrecute in scoala , adica in timpul serviciului , nu si in afara lor , nu exista nici un "teoretic" aici . Deci d-voastra practic nici nu aveti nevoie sa mergeti cu masina la serviciu , de ce ati ocupa permanent un loc de parcare proprietatea scolii cu masina familiei ? Notificarea este corecta si sigur veti primi si procesul verbal cu amenda contraventionala , aveti dreptul sa contestati in instanta sau sa platiti jumatate din amenda care nu stiu sigur daca se mai aplica pentru ca s-au shimbat niste reguli in ultima vreme .
www.avocatnet.ro/articol_671...

Parchez acolo pentru ca nu am alt loc. In plus, am și acordul directorului să las mașina acolo, chiar și după programul de lucru. Oricum parcarea rămâne goală după terminarea programului.

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru parcare neregulamentara eu1983 eu1983 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat : masina este parcata in fata blocului pe trotuar, vine politia sa o ridice si doar sotia este acasa. Politistul ... (vezi toată discuția)
Problema ridicare masin anybodi anybodi Buna ziua.Am si eu o mica problema. Astazi mi-a fost ridicata masina pentru ca am parcat la mai putin 25 metri de trecerea de pietoni (in zona nu era nici un ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara Ionut245 Ionut245 Buna seara. Am venit intr-o seara de la munca pe la ora 23 si logic ca nu am gasit nici un loc liber de parcare unde sa imi las masina. Am vazut ca undeva pe ... (vezi toată discuția)