avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, as dori să știu dacă s-a amanat punerea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, as dori să știu dacă s-a amanat punerea in aplicare ...

Bună ziua, as dori să știu dacă s-a amanat punerea in aplicație a O.U127/7-11-2024 publicată in Monitorul oficial nr 1124 din 11-11-2024 privind indemnizatia de solidaritate și punct de sprijin. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 18:25, 14 Martie 2025
Bună ziua,

Da, s-a amânat, aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_682...
Conform OUG 156/2024, intrată în vigoare pe 31 decembrie 2024, acordarea indemnizației de solidaritate pentru pensionarii cu handicap vizual grav, handicap grav și accentuat, ale căror pensii au rămas neschimbate după recalcularea din 31 august, a fost amânată până pe 1 ianuarie 2026.
(...)
În mod normal, potrivit OUG 127/2024, pensionarii cu handicap vizual grav, handicap grav și accentuat, ale căror pensii au rămas neschimbate după recalcularea din 31 august, ar fi trebuit să primească, începând cu 1 ianuarie 2025, o indemnizație de solidaritate pentru a compensa faptul că pensiile acestei categorii de pensionari nu au fost majorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, indemnizația de solidaritate pentru pensionari se ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, Indemnizația de solidaritate pentru pensionari se acorda si pentru persoanele cu handicap accentuat, in conformitate cu ORDONANȚA DE URGENȚĂ ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am iesit la pensie in anul 2018 (decembrie) si beneficiez ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, Am iesit la pensie in anul 2018 (decembrie) si beneficiez de pensie pentru limită de vârstă. La data iesirii la pensie pentru limită de ... (vezi toată discuția)
Sunt beneficiar al indemnizatiei primite in baza legii nr. 8/2006, ... Prapangel Prapangel Sunt beneficiar al indemnizatiei primite in baza legii nr. 8/2006, iar in urma recalcularii pensiei in baza legii 360/2023, cuantumul pensiei mele mi s-a ... (vezi toată discuția)