avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua am și eu următoarea problemă. Am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua am și eu următoarea problemă. Am cumpărat un apartament ...

Bună ziua am și eu următoarea problemă.
Am cumpărat un apartament în luna ianuarie. Vânzătorul a pus clauza în contract ca mai dorește să locuiască o lună și ca îmi va preda apartamentul în februarie , iar tot în clauză scrie ca își va plății cheltuielile la utilități până la predarea apartamentului.
La asociația blocului apare ca sunt de plătit cheltuielii pe luna ianuarie și februarie, făcute de vânzător. Am anunțat administratorul ca eu am acea clauză și ca nu doresc să plătesc ce au cheltuit alții însă aceștia mă obligă pe mine. Cum să procedez?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:11, 20 Martie 2025

alideea a scris:

Bună ziua am și eu următoarea problemă.
Am cumpărat un apartament în luna ianuarie. Vânzătorul a pus clauza în contract ca mai dorește să locuiască o lună și ca îmi va preda apartamentul în februarie , iar tot în clauză scrie ca își va plății cheltuielile la utilități până la predarea apartamentului.
La asociația blocului apare ca sunt de plătit cheltuielii pe luna ianuarie și februarie, făcute de vânzător. Am anunțat administratorul ca eu am acea clauză și ca nu doresc să plătesc ce au cheltuit alții însă aceștia mă obligă pe mine. Cum să procedez?

Ati cumparat apartamentul pe 21 ianuarie cu o adeverinta din data de 20 Decembrie adica exirase de mult.
La asociatie apare Ianuarie si Februarie adica fix ce trebuie sa platiti dv,
Altii mai destepti scriu in adeverinta ca datoriile care apar dupa data emiterii adeverintei pentru vanzare cumparare vor fi in sarcina cumparatorului. Si mai trec si adeverinta este valabila 10, 15 zile maxim 30 zile ca doar apare alta intretinere.
Pentru luna cumpararii Ianuarie e normal sa va intelegeti cu fostul proprietar. Puteti plati tot sau jumate sau proportional pe nr de zile(suma/31) x cate zile are fiecare.
Asociatia ar trebi sa aiba un fond de rulment care sa fie folosit daca fostul nu vrea sa platesca ceva.
Eu am primit în luna ianuarie o adeverință emisă în luna ianuarie ziua 20 , am achiziționat apartamentul în 21 ianuarie. Practic la o zi după emiterea adeverinței , însă în adeverința era notată plata la zi a cheltuielilor pe luna noiembrie deoarece ei afișează cheltuielile abea în 25 a le lunii. Practic în data de 21 ianuarie da erau la zi cu cheltuielile lunii noiembrie. Ulterior cumpărării s-au afișat cheltuielile lunii decembrie și acum pt luna ianuarie , iar asociația mă obligă să plătesc la zi ce s a cheltuit în decembrie plus ianuarie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranță exista fond de rulment. Asociația trebuia să tragă banii de acolo pana la închidere " contractuala" fata de fostul proprietar. Abia ce nu acoperea fondul, rămânea în sarcina Dvs sa "negociați" cu vânzătorul. Totul se învârte în jurul acelui fond. Acel fond poate fi compensat cu datoria vechiului proprietar, și dacă se termina fondul să plătească diferența. Iar Dvs să împărțiți doar ianuarie în funcție de predare apartament. E vorba "unde-i lege nu-i de tocmeala". Daca asociația nu a compensat datoria veche a vânzătorului cu fondul , înseamnă că e în culpa, și răspunde ptr fapta lui în civil.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
Szekely Barna, Consultant asigurari
Am înțeles vă mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu am aceeasi banuiala: "asociatia" a procedat gresit si acum vrea sa "dreaga busuiocul" prin a va determina sa achitati dvs.
Dupa mine;
- cheltuiala lunilor ianuarie si februarie sunt ale vanzatorului;
- vedeti ce fond de rulment a avut vanzatorul (sper sa nu si-l fi retras !). Daca l-a retras, iar este vina asociatiei (vorbim de administrator & presedinte) care nu au asteptat definitivarea listelor de plata urmatoare (ian + febr.).
Noi, ca sa nu patim la fel ( indiferent de cat de corecti ne sunt vecinii), calculam si repartizam sume in avans, le mentionam in adeverinta - asa cum mentiona si @w_v_w_v

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vechiul proprietar si asociatia de locatari gtxandrei gtxandrei Am cumparat un apartament un cadrul programului \"Prima casa\", cand s-a facut contractul de vanzare-cumparare in fata notarului s-a cerut prezentarea anumitor ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii imputat ilegal pentru perioada anterioara incheierii contract cumparare AuroraSt AuroraSt Este legal sa fiu obligata la plata fondului de reparatii pe perioada iunie-septembrie 2018 in conditiile in care am incheiat Contractul de cumparare in ... (vezi toată discuția)