avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ! Aș vrea să știu dacă încălcarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ! Aș vrea să știu dacă încălcarea repetată a ...

Buna ziua !
Suntem o asociatie de proprietari înființată în urmă cu 28 ani, care acum funcționează nelegal, organizată pe 7 blocuri pe 4 străzi, cu 16 scari de bloc în total și 302 proprietari.
Aș vrea să știu dacă încălcarea repetată a legii 196/2018 de către președintele asociatiei de proprietari, deși i s-a atras atenția în repetate rânduri (exemplu: lucrări de dezinsectie impuse locatarilor din scara de bloc fără a avea un proces verbal al sedintei locatarilor prin care aceștia să fie de acord cu executia lucrării), poate constitui infracțiunea de abuz în serviciu.
Multumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2025
ioanpp, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioanpp , utilizator 18:43, 25 Martie 2025
Dacă un locatar cheamă DSPul fiindcă sunt gândaci în bloc, nu e nevoie de nici o hotărâre a locatarilor. E doar un exemplu
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2025
adriandimitriu, utilizator
Păi, dacă sunt gândaci, n-ar trebui să se facă și în apartamente ? Sau gandacilor le place numai casa scării ?
Oare nu cumva e vorba de altceva aici ? Și dacă sunt gândaci nu locatarii ar trebui să hotărască condițiile în care se va executa dezinsectia (operator, pret, etc.) ?

adriandimitriu a scris:

Dacă un locatar cheamă DSPul fiindcă sunt gândaci în bloc, nu e nevoie de nici o hotărâre a locatarilor. E doar un exemplu

După o notificare DSP, nu e vreme de parlamentări fiindcă vin și amenzi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2025
adriandimitriu, utilizator
Dvs. ati dat un exemplu cu desinsectia, dar mai sunt multe alte probleme pentru care nu este nevoie de sedinte si alte asemenea chestiuni. Daca nu stiti cat de greu se organizeaza asemenea adunari, ar trebui sa ne credeti pe cuvant....
Acolo la as. prop. aveti un comitet executiv, care in mod normal trebuie sa se intruneasca in fiecare luna, unde se poate discuta si problema desinsectiei pe spatiile comune- daca este cazul. Adevarul ca aceasta lucrare trebuie programata din timp, de obicei se face o data primavara si o data toamna. Mai mult, dupa efectuare unei lucrari de desinsectie, aceasta trebuie repetata dupa 7 zile - asadar ar trebui cel putin 4 astfel de lucrari.
Acum, daca tot ziceti ca gandacii populeaza si unele apartamente da, lucrarea trebuie efectuata si acolo - numai ca trebuie sa stiti care sunt acele locuinte unde gandacii traiec in armonie cu proprietarii care trebuie sa achite costul lucrarii pentru locuinta sa.
Apoi, aveti dreptate, as. prop. trebuie sa se intereseze sa obtina oferte cat mai avantajoase pentru aceste lucrari, apoi se incheie contracte de prestari de servicii, cu clauze precise.
Nu "asociația" și comitetul executiv hotărăsc în scara de bloc ci locatarii din respectiva scară de bloc. Asa spune legea. Sedinta pentru luarea hotărârii executării lucrării este obligatorie. Lucrarea se efectuează în condițiile precizate în procesul verbal. încheiat. Dacă e nevoie de ea bineînțeles. Si nu bagata pe gât locatarilor prin afacerile președintelui cu firmele de dezinsectie. Sigur că asta nu convine, se pierd comisioane ...

Alte discuții în legătură

Invazie gandaci Adriana68 Adriana68 Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am ... (vezi toată discuția)
Reparatii scara de acces in bloc roadx roadx Buna ziua! As dori sa ma lamuresc in privinta unui lucru. Scara (6 trepte) de acces din exterior in blocul in care locuiesc (si care, evident, face parte ... (vezi toată discuția)