avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... invazie gandaci
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

invazie gandaci

Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am parapetul comun. Sunt batrani care nu sunt in stare sa dea mobila la o parte sa sa dea cu otrava, asadar, oricat as da, nu rezolv nimic.
Am rugat presedintele blocului sa faca deratizare la subsol si sa vina apoi si pe casa scarii, macar mai scapam de-o parte. Imi spune ca a facut acum doua luni si ca ce mai vreau ? El nu mai cheama asa curand. I-am spus ca la "invazie" e necesar sa se reia procesul macar la cateva zile, Pur si simplu nu mai vrea sa auda. Ce-as putea face atat timp cat ma lovesc de refuzul acestuia ? Pot chema eu pe cineva ? Ce lege as putea invoca ? Mai prost e ca vecinii nu recunosc, ca parca ar fi rusine, stiu sigur ca si ei sunt plini , ca doar ii vad pe pervaz la toti.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:31, 14 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Directia judeteana sanitara si/ sau Directia judeteana sanitar-veterinara, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Exista riscul ca asociatia sa primeasca o amenda contraventionala.
Pentru a fi eficienta, deratizarea/ dezinsectia este necesar sa se faca cu substante bune, specifice pentru tipul de ganganii, sa fie efectuata de catre sanepid in subsol, pe scari si apartamente, in acelasi timp si sa se repete periodic.
Puteti invoca Legea nr. 98/ 1994 privind Normele legale de igiena si sanatate publica.
www.avocatnet.ro/articol_118...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intotdeauna procedura de dezinsectie se executa in 2 etape pentru ca la prima interventie sa afecteze gandaci in stadiu matur iar la rapel sa distruga larvele ,oualele gandacilor
Multumesc
Invazia de gindaci este o problema si la blocul meu cu 10 etaje.

Am citit Legea 98/1994 dar nu am gasit articolul unde Locatarii pot fi fortati prin lege sa faca desinsectie in apartamentul propriu, Ei reinfecteaza blocul , nici articolul unde Administratorul este obligat sa cheme sanepidul sau specialist pentru desinsectie , periodic si mai des daca este neccesar.
Ma puteti informa va rog?
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu ati cititi cu atentie. Sunt multe articole aplicabile, dupa caz. Un exemplu: Art.8 lil. c) si lit.e)
In asociatie astfel de activitati se aproba prin hotarari ale adunarii generale si se prind in bugetul de venituri si cheltiuieli.
Prin legea locuinteli, presedintele asociatiei de proprietari/ administratorul au responsabilitatea aplicarii hotararilor adunarii genereale.
Trebuia sa deschideti o discutie noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu gândaci în apartament Mihai117 Mihai117 Bună ziua, dețin un apartment dat in chirie, iar de când a venit căldură chiriașii se plâng ca au gândaci și amenință ca pleacă. Problema provine ... (vezi toată discuția)
Invazie de gandaci Mar_Ko Mar_Ko Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil unde functioneaza o asociatie de proprietari. De cateva zile ne confruntam cu o invazie de gandaci de bucatarie proveniti ... (vezi toată discuția)
Reglementari legale privind obligativitatea asigurarii periodice sau la nevoie a dezinsectiei de catre asociatia de proprietari iuliandrv iuliandrv in ultimele 3 saptamini si fac de cap gindacii de bucatarie si de canal in blocul in care locuiesc. desigur sunt citiva proprietari care probabil maninca supa ... (vezi toată discuția)