avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divorțat și am un copil. Mi s-a acordat dreptul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divorțat și am un copil. Mi s-a acordat dreptul la vizita ...

Sunt divorțat și am un copil. Mi s-a acordat dreptul la vizita - de a lua copilul de domiciliul acesteia din București. In weekend Am fost informat că fosta sotie a retras copilul de la grădiniță și s-a mutat într-un sat din județul Argeș la cineva care i-a făcut flotant. Nu am autoturism să ajung până acolo pe coclauri. Mai se poate face ceva?
În funcție de programul stabilit îl puteți lua în vacante ,vara,iarna,sărbători legale etc.Mergeti la un av ,discutați cu actele în mana pt a vedea ce soluții sunt.Daca doriți cu adevărat mergeți cu trenul,microbuzul,va cazați undeva sa stați lângă el măcar un week end pe lun,depinde doar de cât vreți sa luptați,dacă va permiteți sa cheltuiți sume suplimentate pe transport etc.
Cu tot respectul domnul avocat dar din ce spuneți dumneavoastră rezultă că un copil este rupt de gradinița lui, de tatăl lui, i se creionează un viitor pe izlaz la tară și nu se poate face nimic cu toată autoritatea comună - eu nu am nimic de zis pentru viitorul copilului meu.
Caut un avocat empatic care să mă ajute sa cer încredințarea copilului sau macar sa mi se aducă copilul fie acasă, fie la domiciliul din CI al mamei pentru că nu îl pot lua de la țară (nu e nici casa mamei - cum să îl iau eu de acolo?).
Sau măcar sa ia act instanța de situație și să hotărasca daca a făcut bine că la scos de la grădiniță fara acordul tatălui și l-a dus într-un sat uitat de lume la cineva acasă.
Nu e vorba despre empatie ci de realitate.Cautati un av în zona dvs ,prexentati situația dvs,vedeți ce va spune etc.Trebuie văzută în primul rand hotărârea care a stabilit dreptul de vizita ,de acolo se pleacă..Domiciliul copilului este greu de schimbat de la mama la dvs ,puteți încerca varianta modificării dreptului ide vizita ,poate găsiți judecătorul empatic.Dvs nu trebuie sa ma contraziceți pe mine ci trebuie sa convingeți judecătorul..
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc. Asta ar fi o varianta - modificarea programului de vizita.
Sa incerc fie sa conving sa mi se aduca copilul acasa sau la domiciliul mamei din Bucuresti motivand imposibilitatea de a transporta minora cu rata si tren. Greu de crezut si am temeri sa nu-mi modifice si programul actual prin restrangere program de vizita.
Exista un avocat din Bucuresti (sper ca din Bucuresti trebuie si nu din judetul Arges - unde s-a mutat) care sa incerce sa ma ajute?
Av poate fi de oriunde dar procesul se va judeca unde este actuala locuință a minorului deci trebuie găsit un av fie din zona respectiva fie din București dispus sa facă deplasarea la termene.Costurile mai mici pt dvs ar fi sa căutați un av din zona..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, ce pot face in urmatoarea situatie: in urma ordonantei ... dani el dani el Buna seara, ce pot face in urmatoarea situatie: In urma ordonantei presedintiale s-a stabilit domiciliul copilului la mama si programul de vizita al ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 ... BoangherGigi BoangherGigi Buna seara ! Doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 luni ! Dacă se despart (pt ca practic nu mai au planuri comune,se cearta zilnic ,au ajuns la ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil la domiciliul mamei TYULKJCVB TYULKJCVB sunt in divort cu sotia mea, la cererea ei, si momentan nu reusim sa ne integem asupra programului de vizitare al copilului. E de acord sa il vad de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)