avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 544/2001 si GDPR-ul
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 544/2001 si GDPR-ul

Am pus cateva intrebari pe legea 544/2001 la primaria comunei in legatura cu plata gunoiului respectiv cat i-a fost facturat serviciul de catre operator in 2024, cate persoane sunt in evidenta pentru plata si care este gradul de colectare a taxelor (nu exista contracte individuale, platim cat ne cere primaria desi serviciile nu sunt de calitate)
Am primit un raspuns la misto la peste 35 de zile ca nu imi pot raspunde din cauza GDPR desi eu nu am cerut nimic in acest sens.
Stiu ca exista calea apelului in contencios administrativ dar nu stiu cum se procedeaza. Ma puteti ajuta, va rog?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 22 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care o persoana se considera vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secția de contencios administrativ a tribunalului în a carei raza teritorială domiciliază sau în a carei raza teritorială se afla sediul autorității ori al instituției publice.
Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data comunicarii .

Instanța poate obliga autoritatea sau instituția publică să furnizeze informațiile de interes public solicitate și să plătească daune morale și/sau patrimoniale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere 544 cu raspuns in bataie de joc Radu SAR Radu SAR Am trimis o cerere de informatii publice pe 544/2001 in care am cerut urmatoarele: Vă rugăm să ne comunicaţi situaţia cheltuielilor pentru servicii de ... (vezi toată discuția)
Refuzul tacit emitere raspuns petitie in baza legii 544/2001 carepecare carepecare Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in a formula o chemare in judecata, astfel: Am formulat o petitie in baza legii 544/2001 catre Primarie. Nu am ... (vezi toată discuția)
Doamnelor,domnilor avocati un raspuns corect pe legea 544.2001 informatie publica ? telecomanda telecomanda Solicitare informatie pe legea 544/2001, termen actionare in instanta institutie publica Exemplu de caz : Pe data de:05.03.2015 am facut o cerere pe legea ... (vezi toată discuția)