avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca un politist nu aplica legea la fiecare, este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca un politist nu aplica legea la fiecare, este coruptie ca ...

Daca un politist nu aplica legea la fiecare, este coruptie ca favorizeaza pe cineva?
De exemplu daca nu sanctioneaza fiecare care parcheaza unde este indicator oprire interzis, este favorizarea? Sau poate sa aplica legea doar la cine vrea el?
De exemplu Art. 17 d) abuzul în serviciu contra intereselor publice,
Ca interesul public este sa fie strada sigur.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:28, 19 Martie 2025
Nu stie nimeni?
Bună dimineața! Abuzul în serviciu poate îmbrăca o multitudine de forme, inclusiv neaplicarea unei sancțiuni, sau neluatea unei măsuri legale prevazute în legislația primară . Soluționarea unei plângeri sau a unui denunț depinde de probele ce pot fi administrate în susținerea acuzației sau nevinovăției. Nu este obligatorie amendarea tuturor, polițistul putând dispune de la avertisment verbal la amendă. Încadrarea invocata de dumneavoastră de pe net este greșită, iar abuzul în serviciu este prevazut la art. 297 Noul cod penal. În teorie poate fi un abuz, în speța concretă dată de dumneavoastră, trebuie analizate și probate mai multe aspecte. Interesul public nu are legătură cu strada care este un drum public.
Poate răspunde disciplinar.
Daca există corupție este deja infractiune.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrumentarea unui dosar de cercetare penala alina03 alina03 sunt partea vatamata intr-un dosar de cercetare penala pentru vatamare si distrugere.Politistul care instrumenteaza dosarul nu este impartial.sunt tratata ca ... (vezi toată discuția)
Amenda staționare MaryjaneTea MaryjaneTea Amenda staționare neregulamentară Buna ziua, locuiesc în Otopeni pe o stradă foarte puțin circulata unde majoritatea vecinilor își parchează ... (vezi toată discuția)
Pentru fals si uz de fals Ana2011 Ana2011 Am foarte mari probleme și nu știu cum să mai scap. Nu mai știu la cine să mai apelez, de aceea vă rog să binevoiti să mă îndrumați ... (vezi toată discuția)