Buna ziua! Am cumparat in Oradea in zona centrala un apartament la casa care are una dintre ferestre(dimensiune 150x150) orientate spre curtea vecinului si nu are sticla mata, care sunt obligatiile mele avand in vedere ca nu am optiunea contruirii unei alte ferestre deoarece acel perete este singurul care da spre lumina si mai avand in vedere ca este o constructie veche si fereastra era construita? In aceasta situatie fereastra este considerata fereastra de lumina sau fereastra de vedere?
Doar citind articolul pe care vi l-am pus.
Dvs practic sunteți cu geamul în curtea vecinului.
Vb intai cu vecinul ,poate nu îl deranjează. Gheorghe U a scris:
Mai bine discutati cu un avocat, depinde de data constructiei, de proiect, daca exista sau nu, depinde de ce doriti sa se uite vecinul in casa etc.
Fereastra de vedere e cea prin care vezi, fereastra de lumina e cea prin care iti intra lumina. Nu inteleg despre ce situatie e vorba din punctul dv. de vedere, ce inseamna ca nu puteti construi o alta fereastra, de exemplu. Ferestrele nu se construiesc, ele sunt deschideri in zid, zidul e construit.
In functie de vechime, proiect etc., se poate mentine situatia actuala sau nu. Repet, nu imi e clar de ce o doriti astfel, caci e o sabie cu doua taisuri, insa trebuie vazute acte si fapte.