avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament in zona centrala cu fereastra orientata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament in zona centrala cu fereastra orientata spre curta vecinului

Buna ziua! Am cumparat in Oradea in zona centrala un apartament la casa care are una dintre ferestre(dimensiune 150x150) orientate spre curtea vecinului si nu are sticla mata, care sunt obligatiile mele avand in vedere ca nu am optiunea contruirii unei alte ferestre deoarece acel perete este singurul care da spre lumina si mai avand in vedere ca este o constructie veche si fereastra era construita? In aceasta situatie fereastra este considerata fereastra de lumina sau fereastra de vedere?
Doar citind articolul pe care vi l-am pus.
Dvs practic sunteți cu geamul în curtea vecinului.
Vb intai cu vecinul ,poate nu îl deranjează.
Gheorghe U a scris:

Cum pot sa aflu daca ma incadrez sau nu?

Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
gi-jane2, moderator
Multumesc!
Asta e problema ca il deranjeaza si voiam sa aflu care sunt drepturile mele legale. Multumesc pentru raspunsuri!
geamul trebuie sa fie fix si mat, eventual sa se rabateze sus ca sa puteti aerisi.
Mai bine discutati cu un avocat, depinde de data constructiei, de proiect, daca exista sau nu, depinde de ce doriti sa se uite vecinul in casa etc.
Fereastra de vedere e cea prin care vezi, fereastra de lumina e cea prin care iti intra lumina. Nu inteleg despre ce situatie e vorba din punctul dv. de vedere, ce inseamna ca nu puteti construi o alta fereastra, de exemplu. Ferestrele nu se construiesc, ele sunt deschideri in zid, zidul e construit.
In functie de vechime, proiect etc., se poate mentine situatia actuala sau nu. Repet, nu imi e clar de ce o doriti astfel, caci e o sabie cu doua taisuri, insa trebuie vazute acte si fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam spre curtea mea sorana katona sorana katona Vecinul care si-a construit casa lipita de gard, cladirea lui cu un etaj e chiar gardul are voie sa faca geam inspre noi, dimensiuni? (vezi toată discuția)
Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)
Fereastra catre terenul vecinului tankolevente tankolevente Buna ziua,am o intrebare clasica despre fereastra catre terenul vecinului. Doresc sa montez un geam catre terenul vecinului,mentionez ca nu am nicio alta ... (vezi toată discuția)