Bună ziua, as dori sa știu dacă îmi pot lua concediu de risc , în prezent lucrez la un spital de boli infectioase si sunt diagnosticata cu trombofilie, îmi doresc sa rămân gravida dar nu vreau sa ma expun niciunui risc ? Se poate lua co de risc cum mi se confirma sarcina?
Exista doua feluri de concedii medicale legate de sarcina : concediul de risc maternal , pe care-l puteti obtine daca medicul de medicina muncii al unitatii dvs. constata ca dvs. ca gravida , sau sarcina dvs. sunt puse in primejdie de conditiile de munca , iar angajatorul dvs. nu poate elimina acele riscuri , si nici nu va poate trece pe un loc de munca fara riscuri . Acest concediu este de maxim 120 zile . Si concediul medical de sarcina la risc , care e un concediu medical obisnuit , si se acorda daca aveti probleme de sanatate legate de sarcina , dvs. sau fatul . Acesta este de 90 zile si poate fi prelungit pana la 183 zile cu aprobarea comisiei de expertiza . Dupa cum vedeti , nici unul dintre acestea nu acopera intreaga perioada de sarcina .