avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sex minora 17 ani,eu 37
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sex minora 17 ani,eu 37

Buna,daca un barbat de 37 ani a intretinut relatii sexuale cu o minora de 17 ani si 9 luni cu acordul ei ,deoarece exista oarecare atractie reciproca poate fi considerata infractiune sau barbatul poate fi pasibil de puscarie?mentionez ca sex s-a facut fara constrangere ci ne-am.intalnit de cateva ori ,ne-am simtit atrasi unul de celalalt si s-a ajuns sa facem sex..mersi
Cel mai recent răspuns: Uimescu , utilizator 18:46, 28 Martie 2025
Buna, Situatia de fapt este sumar expusa, foarte sumar. Legea s-a schimbat de mai multe ori in ultima vreme pentru aceste infractiuni. Analiza se face in functie de mai multe elemente, si NU doar cu privire la simpla varsta si la consimtamant. Fapta poate fi infractiune. Spre exemplu, dar fara a ne rezuma doar la „făptuitorul a abuzat de poziția sa recunoscută de încredere (...) ori de situația vădit vulnerabilă a acestuia (a minorului)”, fapta cam este infractiune in toate cazurile.

Buna,legea spune din cate am inteles ca de la 16 ani ,atata vreme cat nu esti profesor,tutore,supraveghetorul ei..etc.si ea face acest lucru din buna vointa nu se considera infractiune..mersi frumos
trandafir2 a scris:

Buna, Situatia de fapt este sumar expusa, foarte sumar. Legea s-a schimbat de mai multe ori in ultima vreme pentru aceste infractiuni. Analiza se face in functie de mai multe elemente, si NU doar cu privire la simpla varsta si la consimtamant. Fapta poate fi infractiune. Spre exemplu, dar fara a ne rezuma doar la „făptuitorul a abuzat de poziția sa recunoscută de încredere (...) ori de situația vădit vulnerabilă a acestuia (a minorului)”, fapta cam este infractiune in toate cazurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare foarte importanta - sex intre minori, consecinte legale razvii96 razvii96 se poate baga in puscarie un baiat de 17 ani ca a facut sex cu fata de 15 ani? Eu sunt acela, dar ea a vrut, a venit la mine si a zis ca vrea sa facem sex, si ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale cu o minora in varsta de 16 ani - sarcina modgrup modgrup Cu ceva timp in urma find la un chef am facut sex neprotezat cu o fata nestind ca este minora,acuma este gravida si parinti ei nu ma prea agreaza si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Minora insarcinata ! aeliusxxx aeliusxxx Buna seara stimati utilizatori ai forumului ! Am o problema ce ma macina pe zii ce trece ! ce se intampla daca am intretinut relatii sexuale cu o minora de 14 ... (vezi toată discuția)