avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, in cazul unei familii in care sotia casnica ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, in cazul unei familii in care sotia casnica da nastere ...

Buna ziua, in cazul unei familii in care sotia casnica da nastere unui copil, sotul poate intra in CCC? Daca da, atunci va rog sa ne spuneti daca sotul are dreptul la CCC avand in vedere ca a realizat venituri cu 12 luni inainte de a intra in CCC.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 20 Martie 2025
Are , desigur , oricare dintre parintii care indeplinesc conditiile poate intra in CCC .
Sotul are dreptul la CCC daca a realizat în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Maricica124 Maricica124 Buna ziua, cand ar trebui sa ma intorc la munca pt a beneficia de stimulent de insertie pana la 3 ani? Data nasterii 20.09.2021 Multumesc! (vezi toată discuția)
Paternal Mihaita1986 Mihaita1986 Buna ziua ,Am fost angajat Aprilie 2017 iunie 2018 dupa care am intrat in concediul medical 3 luni pana pe data de 1 octombrie si am incetat contractul de ... (vezi toată discuția)
Concediul si indemnizatia de crestere a copilului adryanoo_boy adryanoo_boy Buna ziua, eu obtin venituri din activitati agricole , nu multe dar obtin, platesc cass, sotia mea fiind casnica , eu as putea intra in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)