avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechimea la contract part-time
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechimea la contract part-time

In perioada 1992 - 1997 am avut contract de munca cu 4ore/zi.
Am fost informat ca pentru 5ani lucrati vechimea este de doar 2ani si 6luni, este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 21 Martie 2025
Codul Munciii
Corect.
Art.103
{3} in forma promulgata:
În cazul salariatului care desfăşoară activitatea în temeiul unui contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat conform legii.
Codul Muncii citat a intrat in vigoare la 01.03.2003 si nu produce efecte retroactive.

Legea 3/1977
art. 20
...
(5) Pentru persoanele care au fost încadrate să lucreze, potrivit legii, cu program redus, vechimea în muncă se ia în considerare proporțional cu timpul lucrat.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca la contract cu 2 respectiv 4 ore Popescu Lorena Popescu Lorena Buna ziua Am de calculat o vechime in munca ptr o persoana care a inceput activitatea in 1985 iar in cartea de munca respectiv adev de vechime figureaza si cu ... (vezi toată discuția)
Fractiuni de norma si vechimea in munca alialex alialex Mai am o intrebare: fractiunile de norma (jumatate de norma, 4ore/zi) cum se iau un calcul la stabilirea vechimei pt. pensie si la stabilirea vechimei in munca? (vezi toată discuția)
Sfat-vechime pentru pensionare In cazul unui contract de munca cu timp partial (2ore/zi-10ore/saptamina), pe care il am la propria firma, vechimea in munca pentru completarea stagiului ... (vezi toată discuția)