avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu cu soțul meu am luat o casă de curând dar eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu cu soțul meu am luat o casă de curând dar eu n-am semnat ...

Bună cine mă poate ajuta
Eu cu soțul meu am luat o casă de curând dar eu n-am semnat a semnat doar el înseamnă ca el e proprietarul casei și eu sunt trecută doar ca fiind soția lui așa scrie în contract numele lui datele persoanale ale lui și după scrie căsătorit și apărea numele meu el zice ca avem aceleași drepturi dar nu-mi pasă atât timp cat nu sunt pe contract asta vreau să știu dacă sunt și eu proprietara
Plus de asta nici copii noștri nu sunt trecuți ca au spus cei de la notar ca sunt minori
Dar întreb acest lucru din cauză ca și tata cu mama au fost căsătoriți și el a luat un teren la fel era proprietar doar el și jos scria ca e căsătorit cu mama exact cum scrie la mine dar tata a putut vinde terenul fără semnătura iei sau prezența iei mă puteți face să înțeleg mai bine ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:26, 25 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sunteți proprietară. Bunul este comun.

Art. 339 Cod civil
"Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor."

Deci, nu-i musai să fi fost luat cu semnătura amândurora.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract ricky25 ricky25 Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca ... (vezi toată discuția)
Act proprietate Alina07 Alina07 Buna ziua, Sunt casatorita si anul acesta am achizitionat un teren. Suntem trecuti pe ctr.v-c. sotul in calitate de cumparator si sotia ca fiind casatorita ... (vezi toată discuția)
Achiziționare imobil pe ii în nume propriu Loreley2017 Loreley2017 Doresc sa ma lămuriți legat de achiziționarea unui imobil în nume propriu pe II, fiind căsătorită, dacă imobilul a fost achiziționat prin licitație ... (vezi toată discuția)