avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! În 2016 s-a ridicat un bloc în sectorul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! În 2016 s-a ridicat un bloc în sectorul 4 în care ...

Bună ziua!

În 2016 s-a ridicat un bloc în sectorul 4 în care am un imobil. Problema este următoarea : în contractul de vânzare-cumpărare este trecut ca P+1E+M, însă realitatea este alta. Sunt 2 etaje plus o mansardă, iar dezvoltatorul ne spune ca a depus cererea pentru autorizație încă din timpul construirii blocului. Președinții din ultimii ani au cerut dovada depunerii cererii, însă nu au primit nimic.

Ce putem face în acest caz? Unde putem căuta mai exact o arhivă în care să găsim acea cerere? Sau ce soluții există pentru a vedea acea dovadă ?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Tudor ANCA , Avocat 19:31, 25 Martie 2025
Bună ziua,

În măsura în care blocul a fost finalizat în 2016, o autorizație de construcție trebuie să existe la bază, unde trebuie să se precizeze caracteristica reală a blocului (P+2E+M). De altfel, dacă blocul este finalizat ar trebui să existe și o carte tehnică unde să se menționeze caracteristicile tehnice ale imobilului. În acest caz, contractul de vânzare poate fi doar rectificat să corespundă realității. .

Pentru a vedea ce este de făcut trebuie clarificată în totalitate situația cu documentele imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vila p+1e+m, in acte este doar p+1e! ce pot face? ARES99 ARES99 Am cumparat recent o vila P+1E+M (de fapt cam P+2E..)! In acte peste tot in afara de Certificatul de Urbanism (inclusiv Autorizatia de Construire) scrie P+1E. ... (vezi toată discuția)
Boxe in podul blocului BogdanBubu BogdanBubu Buna ziua. Recent am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apt. aflandu-se la etajul 5/5 al blocului. In actele imobilului etajul 5 figureaza ca si ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)