avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am o intrebare legata de impozitul pe profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am o intrebare legata de impozitul pe profit

Buna seara ! Am o intrebare legata de impozitul pe profit.
Exemplu: firma vinde apartamentul proprietate cu 100000 euro si cumpara o masina de 60000 euro. Cat plateste impozit pe profit ?
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 12:32, 26 Martie 2025
Buna ziua,

Pentru un raspuns exact trebuie sa vorbiti cu cine se ocupa de contabilitatea firmei Dvs.

Impozitul pe profit este 16% din rezultatul fiscal.
Suma de 100.000 euro este un venit impozabil.
Valoarea ramasa neamortizata din aprtament intra si ea in formula rezultatului fiscal cu minus.
In ceea ce priveste masina, veti lua in calcul cu minus doar amortizarea fiscala pentru anul de referinta.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
Ioana Chirita, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un apartament pe firma. zdralea zdralea Am un apartament pe firma. Vreau sa il vand cu ex. 100000 euro si sa cumpar altul tot pe firma cu ex. 80000 euro. Firma e platitoare pe profit ( 16% ). Cat ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren adrycrys adrycrys Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea problema: in contabilitate un teren are valoarea de 100.000 lei (valoare de achizitie in anul 2007).Acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire inainte de amortizarea integrala office.carmen office.carmen O firma vinde o cladire dupa doar cativa ani de la achizitie,deci neamortizata integral Partea neamortizata,la scoaterea cladirii din activ,se constituie ca ... (vezi toată discuția)