avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordin de încredințare, adopție
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordin de încredințare, adopție

Va salut!Sora mea a fost căsătorită și a făcut o fată,aceasta a fost trecută pe numele fostului soț(nu au fost niciodată căsătoriți)doar au trăit în aceeași casă,fata are 12 ani,aceasta a trăit cu mine,mama,tata,sora mea cea mică,in timp ce tatăl ei nu a vizitat o niciun an,de când s a născut,mama ei a fost plecată tot timpul insa fata a rămas în grija noastră,începând de la răceală până la cele mai serioase probleme,sfaturi,educație, creștere,dezvoltare.In acest timp ea trăiește cu noi in casă neavând nicio legătură cu tatăl ei,precizez că mama ei nu a dat în judecată pentru pensie alimentara pe fostul ei soț.Mamei mele i s a spus că nu are niciun drept asupra ei,chiar daca aceasta a fost îngrijită de ea,crescuta de ea.La anul face 14 ani,și buletinul automat,ce am putea să facem ca fata să rămână pe numele nostru și să o rupă de numele tatălui ei.
Se poate să fie adoptată pe numele nostru de familie?
Se poate să o luăm în spațiu?
Daca tatal nu a contribuit cu nimic,trebuie să avem dovezi cum că nu a fost acolo el?
Se mai poate să fie dat în judecată pentru pensie alimentara?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2025
AlexandraIspas1999, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 04:29, 30 Martie 2025
Domiciliu minorei poate fi stabilit și la bunici iar aceștia sa exercite aceleași drepturi asupra ei ca și parintii.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata și sa solicitati acest lucru.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorțul dintre părinți și copilul major Alinaghita12 Alinaghita12 Bună ziua, am o problema care consta în divorțul părinților mei. Am 19 ani iar pana acum deși am stat în aceeași casa cu amandoi părinții, mama s-a ... (vezi toată discuția)
Codul familiei!- partaj Guguta Guguta Salut Deci...mama mea este divortata de tata din anul 2002, la impartirea bunurilor comune a fost doar casa care detinea pe atunci 4 camere, dintre care 2 iau ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si stabilirea domiciliului la minor pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Ma aflu in situatia de a cere pensia alimentara pentru minora rezultata dintr-o relatie de concubinaj de 12 ani......pe langa pensie am cerut si ... (vezi toată discuția)