avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Primă în cuantum de două salarii de bază
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Primă în cuantum de două salarii de bază

Buna ziua.
Cu stagiu complet contributiv de 35 ani + 5 ani (stagiu contributiv, necontributiv și perioade asimilate)=40 ani (include cei 5 ani de facultate la zi), as putea ieși în pensie pentru limită de vârstă cu vârstă redusă conform art 56, începând cu luna august a anului viitor, la vârsta de 58 ani 6 luni. În aceste condiții, voi mai beneficia de prima în cuantum de două salarii de bază conform Art.229, alin. 14 din Statutul personalului didactic? Atasez articolul respectiv: "Personalul din învăţământul preuniversitar care se pensionează la împlinirea vârstei standard beneficiază de o primă în cuantum de două salarii de bază ale persoanei, care se acordă la data încetării de drept a contractului individual de muncă."
Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2025
Cornely, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 9 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG nu mentioneaza asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 360/2023: trecere la limita de varsta. m-am pensionat anticipat partial in iunie 2024 ... flobar flobar Legea 360/2023: M-am pensionat anticipat partial in iunie 2024 avand indepliniti peste 60ani si peste 35ani stagiu contributiv. Am 5ani de facultate si 9luni ... (vezi toată discuția)
Daca sunt nascut in 15.04.1964 ,anul viitor la 60 de ani voi ... adamgeo adamgeo Daca sunt nascut in 15.04.1964 ,anul viitor la 60 de ani voi avea 40 de ani de contributivitate ,conform art.56 din legea 360 pot cere pensie pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Daca un coleg este nascut in anul 15.09.1962,pensionat anticipat ... adamgeo adamgeo Daca un coleg este nascut in anul 15.09.1962,pensionat anticipat partial cu o contributivitate de 41 ani si 3 luni ,de la 01.09.2023, se poate pensiona la ... (vezi toată discuția)