Buna ziua am venit azi de la tara și am staționat 10-15 min in fata blocului cat sa mi duc bagajele sus când m-am întors să duc mașină în parcare surpriza găsesc roata de la mașină blocată de dezvoltător pe premisa că fac banii de o bere și îmi zice că trebuie să le plătesc 150 sa mi deblocheze roata.Sun la poliție și poliția îmi zice că sa fac contestație la amenda .Atunci ce facem când vor și unde vor dezvoltători ne blochează rotile și politia nu face nimic. Ce fac nu am voie sa intru în cartier sa mi l-aș bagajele că trebuie să le plătesc taxa sau ce eu când am cumpărat apartament in cartier nu mi specifica că nu pot intra cu mașina până în fața blocului.Intrebarea mea este Abuz de putere din partea dezvoltătorului și poliția are dreptul de a interveni
hotumattua
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Foarte confuz mesajul. Nu înțeleg, sunteți proprietarul unui apartament cumpărat de la dezvoltatorul în cauză? Aveți loc de parcare, plătit, într-un spațiu al dezvoltatorului?
Poliția nu avea ce să vă facă, între dvs. și dezvoltator este un litigiu civil sau, dacă vreți, puteți să-l acuzați de privare de folosire a unui bun. Sau că aveați o urgență medicală, deci v-a pus în pericol, pe dvs. sau un aparținător, imaginația avocaților este nelimitată.
Bună ziua, dvs. aveți o problemă aparent simplă, cu prejudiciu mic care necesită mult studiu. Respectiv studiul actelor dvs de proprietate, al regulamentului ansamblului rezidențial, regulamentul asociației de proprietari etc - ce acte vi se aplică ptr că le-ati semnat sau pentru că faceți parte dintr-o entitate asociativă și acea entitate a luat o hotârâre care vi se aplică, chiar dacă dvs personal nu ați votat pentru. Daca intr-adevar dezvoltatorul v-a blocat roata (nu politia) trebuie să aflati ce act ii dă dreptul sau ce act îl face pe acesta să considere că are dreptul să vă blocheze mașina. Odată identificat actul e de văzut ce se poate face. Dacă v-a blocat poliția roata... ar trebui să vină cu un pv contravențional pentru parcare în loc nepermis și da puteți să faceți contestație, dar dacă locul era nepermis și ați staționat mai mult de 3 min pe fond nu prea aveați ce face, pe formă/procedură e de văzut.