avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in urmatorul ...

Buna dimineata!
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in urmatorul caz.
Verisoara mea este coproprietara,pe un imobil, cu fostul sot. Au impreuna 2 copii. Fostul sot a decedat dupa divort. Singurii mostenitori sunt cei doi copii. Verisoara doreste sa iasa din indiviziune cu partea ce i se cuvine ,adica 1/2 din imobil, fiind coproprietar. Unul dintre copii vrea sa-i lase partea mamei sale celalalt nu. Cum procedeaza ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:16, 31 Martie 2025
Se face partajul în instanță.
Unul dintre ei va primi imobilul, cu obligația de a achita sulte celorlalți doi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma succesiunii intre frati raduolteanu1971 raduolteanu1971 buna ziua va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Sultă pentru renunțarea la cota-parte dintr-un imobil moștenit: cum se procedează când cel care vrea să preia tot imobilul nu dispune de toată suma la momentul dezbaterii moștenirii? negue_c negue_c Buna ziua, E vorba de o casa care a apartinut in proportie 50/50 (adica ambele nume pe contractul de vanzare) unor soti divortati. Unul a murit fara sa lase ... (vezi toată discuția)