avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comodat sau superficie pentru un teren deja ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comodat sau superficie pentru un teren deja superficiat și ipotecat

Buna ziua!
Am un teren în proprietate privata, care este dat în superficie către firma la care sunt administrator. Tot pe acest teren este și o ipoteca pentru un împrumut. Toate acestea sunt scrise în cartea funciara. Doresc sa știu daca pot face un comodat sau o noua superficie pe acest teren către o alta firma. Nu contează daca comodatul sau superficia se face de pe persoana privata sau de pe firma pe care este deja făcuta superficia, ceea ce ma interesează este daca se poate face o noua superficie sau comodat, care sa fie înscris în cartea funciara. Va mulțumesc pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:33, 3 Aprilie 2025
Nu mai puteți, pentru ca în baza superficie inițiale, dreptul de folosinta asupra terenului aparține societății.
Cu alte cuvinte, nu mai aveți dreptul de folosinta, ca să îl dați din nou prin comodat sau alta superficie.
Am intels, multumesc frumos, dar firma care l-a superficiat poate sa-l comodeze sau sa-l superficieza in continuare catre o alta firma?
Poate, dar numai împreună cu dreptul de proprietate asupra construcției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acontractul de vanzare cumparare a unui apartament se poate face si de catre un avocat?ce onorarii sunt? ancutica ancutica Doresc sa vand un apartament cu 2 camere si as dori sa stiu daca actele le pot incheia si la un avocat;ma gandesc ca au onorarii mai mici. (vezi toată discuția)
Carte funciara cladire pe terenul primariei teodorabalan teodorabalan Pot face o carte funciara pe o cladire daca aceasta se afla pe un teren detinut de primarie?Cine trebuie sa faca cartea funciara? (vezi toată discuția)
Teren pe firma casa casa buna seara! Am achizitionat un teren prin credit ipotecar pe firma, unde eu si sotul meu suntem unici asociati si administratori. Vrem sa costruim o casa ... (vezi toată discuția)