avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu ingrijitor in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu ingrijitor in preaviz

Referitor la Legea 283/2022, Art. 151, as avea 2 intrebari daca ma puteti ajuta:
1) daca imi iau concediul de ingrijitor acum de la angajatorul actual, si apoi ma duc la alt angajator, pot sa iau cele 5 zile si de la viitorul angajator, in 2025?
2) daca imediat dupa ce mi se acorda concediul de ingrijitor imi depun demisia, afecteaza in vreun fel perioada de preaviz acest concediu de ingrijitor sau fiind deja aprobat in momentul demisiei... pot efectua concediul de ingrijitor pe durata celor 20 de zile lucratoare de preaviz?
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
camelia_g, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:53, 1 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu cred ca se poate .. Codul Muncii prevede durata maxima de 5 zile lucrătoare într-un an calendaristic, care in opinia mea, poate fi luata la un singur angajator sau mai multi.

2. Aceste zile nu se includ în durata concediului de odihnă anual si se pot acorda pe durata preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare la zi Tamara1987 Tamara1987 Buna ziua, Am o nelamurire si de aceea m-as bucura mult daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens. Situatia e urmatoarea: in data de 09.05.2013, mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! În ce condiții se acorda cele 10 zile de co ... I Ella I Ella Bună dimineața!În ce condiții se acorda cele 10 zile de CO pentru îngrijirea unei persoane bolnave,ce trebuie sa fac pentru a beneficia de ele si cu cât ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)