avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract norma intreaga pentru un pensionar cu gradul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract norma intreaga pentru un pensionar cu gradul III de invaliditate

Astazi am semnat un contract de munca pe norma intreaga de 8 ore/zi. De cativa ani sunt in pensie de invaliditate gradul III. Activitatea la noul loc de munca pare sa nu-mi afecteze sanatatea. E posibil ca Institutia Casei Judetene de Pensii sa-mi taie pensia ? Stiu ca pe noua lege si cei cu gradul III pot lucra 8 ore/zi ? Sunt chemat la comisia de expertiza medicala abia in luna decembrie. Trebuie sa fac vreun demers inainte pentru a nu renuntala pensia de invaliditate ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:21, 2 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au cum sa faca asa ceva, atat timp cat legea va da dreptul.
acest răspuns util
Pensia de invaliditate v-o poate suspenda doar COMISIA de expertiză, dacă cu ocazia evaluării constată că starea de sănătate s-a ameliorat și v-ați recăpătat capacitatea de muncă.
Pensia de boală este revizuibilă, nu-i pe viață.
Unii spun ca in prealabil trebuie facuta cerere pentru aviz la Comisia de expertiza medicala. Nu stiu cat de adevarat este.
acest răspuns util
O sa va lamureasca medicul de la medicina muncii, cand veti depune cererea de angajare pentru 8 ore.
Daca va fi cazul o sa va ceara decizie de la COMISIA de expertiza a muncii care ar preciza in ce domeniu puteti lucra fara ca boala sa va afecteze capacitatea de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pensie invaliditate. exista posibilitatea legala de ... Costea Mihai Costea Mihai Suspendare pensie invaliditate. Exista posibilitatea legala de a suspenda pensia de invaliditate pentru o perioada determinata ( angajare ) si ulterior ... (vezi toată discuția)
Revenire capacitate de munca daca o persoana si-a recapatat capacitatea ... alessysz alessysz REVENIRE CAPACITATE DE MUNCA daca o persoana si-a recapatat capacitatea de munca, dar a fost încadrată in gradul 1 , NEREVIZUIBIL cum poate reveni in ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala grad iii ... Mihaela Pie Mihaela Pie Buna seara! Am avut decizie medicala de incadrare in grad III de invaliditate (neoplasm - operatie in noiembrie 2020, urmata de chimioterapie si ... (vezi toată discuția)