avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... M-am căsătorit în Italia dar la ambasada din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

M-am căsătorit în Italia dar la ambasada din greșeală ...

Bună.
va rog dacă ma puteți ajuta cu un sfat
M-am căsătorit în Italia dar la ambasada din greșeală am semnat regimul matrimoniale al comunității convenționale fără a întocmi vreun act notarial. Acum când am vrut sa cumpăr o.casa notar îmi cere actul notaril. Deje de câte luni vb cu primăria sector 1 București pentru ca sunt înregistrat sub acea convenție dar eu nu am prezentata nici un act notarial și nici nu am făcut vreodată asa ceva încerc sa ii conving sa rectifice si sa ma tereca pe regim al bunuri comune dar ie refuza sa recunoască ca au făcut o greșeală și dau vina pe mine de ce am semnat . Mi au sugerat sa ma duc în instanta dar știu ca durează f mult . Va rog dacă ma puteți ajuta cu vreo idee cum sa ii constrâng sa modifice . Vreu sa ma duc în audienta cu Directorea de la primărie Buc sec 1 dar nu am mari speranțe. VA Mulțumesc .
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
Ovibigguy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 12:02, 9 Aprilie 2025
Ați încercat să solicitați în prealabil rectificarea actelor de stare civilă?

[ link extern ] /
Da. Am solicitat. Dar spun ca nu pot modifica și ca trebuie sa ma duc în instanta. O sa ma duc în audienta cu Director.
Am solicitat rectificare prin cerere facuta prin la notar dar nu vor sa modifice și ma invita sa ma duc în instanta. Marți ma duc în audienta cu Directoarea dar nu știu cum sa pun problema sa ma ajute sa modifice sau sa ma impun cu faptul ca au facut o ilegalitate . Ne având experienta cu primăria Sector 1 nu prea știu cum sa vorbesc pentru a avea rezultate
Alexandru Surcel a scris:

Informația aceasta nu este tocmai corectă, prin convenția matrimonială se pot inclusiv stabili cotele de coproprietate ale soților pentru bunurile viitoare ce vor fi dobândite în timpul căsătoriei. Așa că e normal să fie cerută această convenție dacă regimul comunității convenționale este cel menționat în acte.

[ link extern ]

De ce nu este corecta?
La art referitoare la convenția matrimoniala de comunitate convențională se folosesc sintagmele "includerea în comunitate", referindu-se la comunitatea legala de bunuri.
Dacă un bun va deveni din propriu, în comun, în baza convenției de comunitatea convențională, bunul respectiv va fi deținut în devalmasie.
Stabilirea dobândirii unui bun pe cote părți indivize se face prin convenția matrimoniala de separație de bunuri.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2025
raluk0207, utilizator
Nu este corectă pentru că ați afirmat că în regimul comunității convenționale prin convenție se stabilește doar regimul proprietății asupra unor bunuri existente și-n rest se aplică regulile comunității legale. Pe când în realitate prin convenție părțile pot reglementa și cu privire la bunurile viitoare și, în general, asupra tuturor activelor și pasivelor din patrimoniul soților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
M-am căsătorit și soțul vrea sa ma treacă și pe mine proprietara ... Coormi00 Coormi00 Bună.m-am căsătorit și soțul vrea sa ma treacă și pe mine proprietara cu el pe casa,care este construita înainte de căsătorie. Cat costa la notar și ... (vezi toată discuția)