avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un teren extravilan. Am depus actele la primarie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un teren extravilan. Am depus actele la primarie pentru publicare ...

Am un teren extravilan.
Am depus actele la primarie pentru publicare ofertei de vanzare, am gasit client pentru terenul respectiv(Nu vecin).
Am dreptul sa fac un precontract notarial cu el ținând cont ca abia după 45 zile lucrătoare plus încă 30 de zile se finalizează procedura?
Exista cred riscul ca un vecin sa accepte oferta și sa pierd precontractul?plus avansul dat dublu?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:46, 4 Aprilie 2025

Este răspunsul ce trebuie dat celor care atentează la dreptul de proprietate care este protejată de constituție, al ingerinței statului a abuziv, birocrat, mafiot, eșuat, cum îl numeau creatorii acestui sistem totalitar...
Mai este vorba și despre faptul că victima este cea care în instanță este supusă bătăii de joc, este tracasată etc., iar făptașul vinovat și fărădelegea se lăfăie in sala de judecată....
Nu știu dacă pe agenda legislativului mai este proiectul care viza și terenurile intravilane pentru a urma calea preempțiunii... Parlamentarii când nu au treabă se dezbracă și își păzesc hainele cum zice Olteanu...
CHKa a scris:

Stimate @Urduban Dumitru , nu dati sfaturi care ar putea sa-l prejudicieze pe cel care intreaba . Cei care vand teren extravilan sunt OBLIGATI sa vanda la pretul trecut in oferta de vanzare . Avizul de vanzare la liber , eliberat de Primarie , contine suprafata si pretul la care poate fi vandut , si nici un notar nu va intocmi un contract cu alte prevederi . Si chiar daca ar trece un pret prohibitiv ( la care slabe sperante sa gaseasca un client ) , preemptorul poate bloca - la fel de usor - vanzarea . Accepta pretul , asa umflat , si ulterior nu cumpara … si nimeni nu-l sileste sa o faca ( nici o prevedere legala ) … l

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Corect, proprietatea e protejată, nu garantată.
2. Cine se aruncă cu capul înainte, așa pățește. Forumistul a fost înțelept și a întrebat aici.
Stimate @Urduban Dumitru , raspunsul l-ati dat ( presupun ) celui care a intrebat . Credeti ca stimatul @Valy_81 a atentat la dreptul de proprietate al cuiva ? E adevarat , Constitutia Romaniei spune , la art 44 alin 1 , ca proprietatea e garantata . Dar , in urmatoarea fraza , spune “ Continutul si limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege “ . Si Legea 17/2014 asta stabileste , limitele si conditiile . Daca cititi capitolul I , art 1 , veti afla scopurile acestei legi . Mai ales lit ( c ) . Eu le-am citit si am inteles : incearca Statul ( nu stiu cu cat succes ) sa sprijine comasarea terenurilor si aparitia unor exploatatii agricole mari , care ar putea ( eventual ) cu mai mult succes , sa obtina productii semnificative . Nu o aprob , nu-mi place , m-a incurcat si pe mine , dar am inteles de ce a aparut . N-am auzit sa se fi pus problema la terenurile intravilane , nu spun ca nu s-a pus , doar ca nu am auzit . Iar in legatura cu parlamentarii - cu tot respectul - nu pot fi altfel decat poporul care i-a ales . Si , cum sunt atat de multi romani plecati din tara , am ajuns la concluzia ca diaspora e formata din oameni foarte inteligenti . Restul - printre care si eu - am ramas … Suma inteligentei pe planeta e constanta , populatia e in continua crestere . Nu dati cu piatra , nu eu o spun , doar am citat ( cu totul aproximativ) axioma lui Cole .
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan ... BERAM BERAM Buna seara! Am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan de 1378 mp si un teren extravilan de 3622mp. Acum dupa cateva luni vreau sa vand casa cu ... (vezi toată discuția)
Durata proces preemptiune pt achizitie teren extravilan misc misc Buna seara! Sunt in proces de achizitionare a unei proprietati imobiliare formata din 620 mp teren intravilan si 1319 mp teren extravilan ambele fiind initial ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)