avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, Doresc să solicit consultanță juridică ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, Doresc să solicit consultanță juridică în legătură ...

Bună ziua,

Doresc să solicit consultanță juridică în legătură cu recuperarea unei sume de 5100 de lei, pe care am împrumutat-o unei persoane fizice, , în perioada 5 octombrie 2024 – 29 ianuarie 2025. Împrumutul a fost acordat fără un contract scris, însă am mesaje în care debitoarea recunoaște datoria

Conform înțelegerii noastre, suma trebuia achitată astfel:

3000 de lei până la 17 ianuarie 2025,

100 de lei până la 31 ianuarie 2025,

2000 de lei până la 6 februarie 2025.

După expirarea acestor termene, am trimis o notificare de plată pe 1 martie 2025, oferindu-i un termen suplimentar de 15 zile pentru restituirea sumei. Cu toate acestea, debitoarea nu a efectuat nicio plată și nici nu a propus o soluție de rambursare. Am încercat să o contactez din nou pe 2 aprilie 2025, dar nu am primit niciun răspuns, deși mesajele mele au fost citite.

Am dovezi clare ale împrumutului, inclusiv:

Mesaje scrise în care debitoarea recunoaște suma datorată,

Răspunsuri în care confirmă că știe exact cât trebuie să-mi restituie,

Notificarea de plată trimisă la 1 martie 2025,

Transferuri bancare parțiale care demonstrează anumite sume împrumutate.

În plus, am aflat că această persoană are datorii și către alte persoane, ceea ce ar putea sugera un comportament de rea-credință.

Doresc să aflu care sunt pașii legali optimi pentru recuperarea sumei, inclusiv dacă este mai potrivită o acțiune în instanță prin procedura cererii cu valoare redusă sau o altă cale juridică și în baza căror articole o pot acționa în instanță. De asemenea, aș dori să știu ce costuri implică un astfel de demers și dacă pot recupera cheltuielile de judecată de la această persoană.Locuim în județe diferite, cărei instanțe trebuie sa mă adresez?

Vă mulțumesc anticipat și aștept îndrumarea dumneavoastră!

Cu stimă.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2025
bobyfiat, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie yly67 yly67 Buna Ziua, Am si eu o intrebare cum pot sa-mi recuperez o datorie de 10.000 Euro, pe care i-am imprumutat unei persoane si care ma amana de 8 luni de zile. ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20.000 de euro ... andreea27 andreea27 Buna seara! Supun atenției dvs.urmatoarea situație. Am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20000 de euro.Singura dovada a ... (vezi toată discuția)
Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)