avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor introdus in proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor introdus in proces

daca nu am facut succesiune dupa tatal meu, ptr ca nu exista bunuri de mostenit, pot fi chemat in proces de uzucapiune ca mostenitor .al lui si obligat la cheltuieli de judecata ? Deoarece am primit citatie ca am fost introdusa intr..un proces ca mostenitoare, desi mai am si o sora, si trebuie sa depun intampinare si nu stiu ce sa raspuns
Cel mai recent răspuns: sorana_g , utilizator 03:04, 5 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a fi moștenitor legal nu e necesar să dezbați o masă succesorală. Nu contează că tatăl nu a avut bunuri, care să poată fi împărțite. Ideea e că cel care moștenește ceva, moștenește atât activul, cât și pasivul succesoral (pasivul însemnând datorii). Concluzia este că sunteți moștenitorul tatălui, dacă într-un fel sau altul ați acceptat moștenirea, aceasta putând fi acceptată expres sau tacit, funcție de demersurile pe care le-ați făcut după decesul tatălui.
Nu am facut nici un demers, atata timp cat nu am avut ce mosteni, deci nu am certificat de mostenitor. Intrebarea mea este pot fi obligat sa platesc cheltuieli de judexcata in acel proces ? Eu sunt de acord cu uzucapiunea, Ce trebuie sa scriu in intampinare ?

Dorin Voicilas a scris:

Pentru a fi moștenitor legal nu e necesar să dezbați o masă succesorală. Nu contează că tatăl nu a avut bunuri, care să poată fi împărțite. Ideea e că cel care moștenește ceva, moștenește atât activul, cât și pasivul succesoral (pasivul însemnând datorii). Concluzia este că sunteți moștenitorul tatălui, dacă într-un fel sau altul ați acceptat moștenirea, aceasta putând fi acceptată expres sau tacit, funcție de demersurile pe care le-ați făcut după decesul tatălui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Executare silita mostenitor carmen_rodu carmen_rodu Tatal meu a fost executat silit la plata unei sume de bani in urma unui proces pierdut de bunica mea pe o bucata de teren langa casa ei.Bunica mea a decedat in ... (vezi toată discuția)
Se mostenesc creditele Dariolimpia Dariolimpia Buna!parintii mei sunt divortati de 30 ani...timp in care noi copii nu am tinut legatuta cu tatal...dupa 30 de ani aflam ca tatal a decedat iar in urma lui ... (vezi toată discuția)