avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE

Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii.
ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de la bunici expres sau tacit?
Concluzia este că mama nu mai are niciun drept?
Cu mii de mulţumiri, BC
Cel mai recent răspuns: carmenbarbulescu , utilizator 11:07, 30 Martie 2011
(pt ce doriti sa completati unui mesaj, in partea de jos aveti butonul raspunde, nu deschideti subiecte noi)

acceptarea expresa presupune o declaratie la notar in termen de 6 luni de la decesul fiecarui parinte prin care accepta mostenirea, iar acceptarea tacita presupune acte de dispozitie.. platit impozit, reparatii casei, cultivat pamant, sau alte acte ce le-ar fi facut in calitate de oricare proprietar).

instanta e cea care decide ca e straina sau nu, de mostenirea parintilor.
mai departe, trebuie dezbatuta succesiunea dupa sora dansii, in legatura cu asta trebuie sa dea declaratie la notar ca accepta succesiunea. ulterior va impartii averea surorii cu cumnatul, 50-50%
e nevoie sa deschidă proces de uzucapiune unchiul meu sau intră automat în posesia moştenirii de la bunicii mei?
mulţumesc pentru amabilitate BC
nu poate fi vb de uzucapiune, o mosteneste pe sotia sa (implicit pe ce a mostenit dansa la randul ei de la parinti)
El ne spune ca mama nu mai are niciun drept să intre în acea casă pentru că ei (el împreună cu sora mamei) au folosit ceea ce au lăsat bunicii o perioadă de 33 ani şi că automat e al lui acum după moartea mătuşii - adică el este singurul proprietar, chiar dacă succesiunea după părinţii mamei nu a fost făcută niciodată.
Vă multumesc pentru înţelegere, dar eu nu pricep cum devine el singur proprietar pe casa bunicilor fără a se adresa instanţelor de judecată şi fără a invoca uzucapiunea în instanţă.
El a părăsit casa bătrânească şi s-a mutut la nişte nepoţi dar nu vrea să-i dea o cheie şi mamei. Se poate face ceva în acest sens în justiţie?
Mulţumesc.
mai intai trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica dvs. ce spune unchiul dvs nu are temei juridic.mama dvs trebuie sa promoveze o actiune in instanta pt mostenirea privind casa si celelalte bunuri care au apartinut mamei sale.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Buna ziua aş dori să primesc un răspuns pertinent la următoarea întrebare. dacă sora mamei mele, împreună cu soţul ei au locuit timp de 33 de ani în ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? catalinbadboy catalinbadboy Am o casa pe numele bunicilor, decedati amandoi, ei au avut 2 copii, mama si unchiul meu, decedati si ei......unchiul meu era casatorit, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)