Ma aflu in situatia de a mi se desfiinta postul la privat, am primit notificarea ca CIM-ul se va desface cu acordul partilor, art 57 - parca - neimputabil mie, ca angajat. Angajatorul imi va plati citeva salarii compensatorii.
Ma intereseaza ce taxe si impozite se vor plati catre stat, la aceste salarii compensatorii platite o singura data - acum platesc 10% impozit, CAS+CASS - 25%+ 10%.
Se plateste impozitul de 10%, ca si cum ar fi un venit salarial? CAS si CASS se platesc integral?
In unele documente gasite, am vazut ca cei 10% nu s-ar mai plati, sau contributia la somaj...dar nu gasesc nici un model de calcul sau o exprimare a legii clara cu ce dari se platesc si ce nu. Inteleg ca nu beneficiez de somaj, daca accept acest scenariu.
Am si varianta sa incasez lunar salariu, fara sa lucrez, pina spre sfirsitul anului, angajatorul platind toate taxele si impozitele aferente, urmind ca la sfirsitul perioadei de plati compensatorii sa se incheie si CIM-ul meu.
Sau daca imi gasesc de lucru pina atunci, imi vor da diferenta de salarii compensatorii ramase pina la finalul agreat.
Astept lamuriri ce taxe se vor plati daca iau toate salariile compensatorii o singura data. Daca ramin cu plata lunar, stiu ce platesc.
Multumesc.