Nu m-am putut lamuri , cine are dreptul de a solicita la starea civila obtinerea certificat deces , evident dupa ce depune actele necesare ?
Informatiile pe care le-am gasit sint foarte posibil sa nu le fi inteles bine.
Deasemenea cind este necesar procura pentru acesta operatie.
Adeverinta de inhumare a fost emisa .
Certificatul de deces insa nu a fost emis . Ca il voi obtine online . Din ce am inteles ,chiar si online , trebuie sa ma perzint in anumite locuri autorizate .
Care este procedura de obtinere online ?
Nu se obține online.
Mergeți personal la starea civilă de la locul înregistrării decesului, și depuneți cerere de eliberare a certificatului de deces.
Toată procedura este informatizată și se eliberează, în funcție de localitate, pe loc sau în 1-2 zile.
Puteți, de asemenea, să comunicați o adresă de email și vi se va comunica și un certificat de deces electronic, dar care are valabilitate doar în acest format.
Sint la 400 km de locul decesului .
1. Daca exista in baza de date decesul confirmat , si baza de date este comuna pentru toate judetele , de ce nu se poate sa ma prezint in judetul meu , la starea civila , cu documentele necesare si sa se elibereze certificatul ?
2. Certificat deces electronic ? si cum se poate transforma in hirtie , de moment ce peste tot se cere hirtie ?