avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari

Buna ziua , intr-un imobil cu 4 proprietari daca 2 proprietari au fost de acord cu infiintarea asociatiei , 1 s-a abtinut si 1 este impotriva , se poate infiinta asociatia ? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2025
val2244, utilizator
Cel mai recent răspuns: val2244 , utilizator 06:58, 7 Aprilie 2025
Buna ziua

Conform legii 196/2018 (art 13): asociația de proprietari se înființează prin acordul scris a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor dintr-un condominiu.

Prin urmare in cazul dvs trebuie sa fie de acord cel putin 3 proprietari.

Deci nu, cu acordul a numai 2 proprietari din 4 nu se poate infiinta asociatia. Cererea va fi respinsa de judecatorie.
Buna dimineata , Multumim mult pentru mesaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari - 2 din 3 proprietari sunt de acord stefb stefb Caut un raspuns la intrebarea daca este posibil de infiintat asociatie de proprietari intro cladire cu 3 proprietari diferiti in care doar doi sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Presedintele si administratorul asociatiei vulturul -zarnesti, ... profesoara10 profesoara10 Presedintele si administratorul asociatiei Vulturul -Zarnesti, jud. Brasov au decedat.Fiica fostului administrator si cenzorul au influentat membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)