avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o situatie. ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o situatie. Apartamentul cumparat ...

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o situatie. Apartamentul cumparat cu ani in urma la parterul unui bloc nu are balcon, in schimb are o boxa in curtea interioara a blocului. cand s-a facut cadastrul s-a masurat si respectiva boxa si in contractul de vanzare cumparare scrie asa: Subsemnata..... vand numitei....apartamentul proprietatea mea, compus din 2 camere de locuit si dependint, cu o suprafata utila de 43.83 m.p, impreuna cu terenul aferent in suprafata de 14 m. p care urmeaza regimul juridic prevazut art 35 din legea nr 18/1991 sectiune plan/nomenculatura 001 nr cadastral ...., conform fisei corpului de proprietate si releveului apartamentului inregistrate la ......... In conculuzie aceasta boxa imi apartine si nici un alt locatar nu are acces la ea? Mentionez ca cu ani in urma s-a solicitat catre primarie acord constructie balcon insa s-a repins pe motiv ca detinem aceasta boxa.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 20:56, 9 Aprilie 2025
Dumneavoastra trebuie sa verificati extrasul de carte funciara ca sa vedeti exact pe ce sunteti proprietara.

Din textul redat reiese ca sunteti proprietara pe o suprafata utila de 43.83 mp (care poate include DA sau NU boxa respectiva) si pe 14 mp de teren din totalul de XXX cat are imobilul in totalitate.

Trebuie sa verificati extrasul de carte funciara, contractul de vanzare-cumparare si releveele imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mai pe scurt, am cumpărat un apartament care are ... DeeaD DeeaD Bună ziua, Mai pe scurt, am cumpărat un apartament care are o grădină, am ieșire din bucătărie în grădină. În contractul.de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)
Mp utili camelia_g camelia_g Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Intabulare spatii comune condominium ? turbo20010 turbo20010 Salut. De curand am cumparat un apartament, iar in contract scria asa : \"Se vinde dreptul de proprietate pentru : - apartamentul nr. 5, situat in ... (vezi toată discuția)